Lorencu pol na otvaranju sezone

Vozač Jamahe Horhe Lorenco osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Katara kojom u nedelju startuje ovogodišnji Moto GP šampionat.

Izvor: JT

Subota, 06.04.2013.

23:13

Default images

Aktuelni šampion je do najbolje startne pozicije pod reflektorima na stazi „Losail“ stigao neverovatnim krugom u vremenu od 1:54.714 minuta.

Španac je tim krugom za dve desetinke nadmašio Kala Kračloua na Jamahi ekipe Teh 3, a njima dvojici će se u prvom redu na startu trke, u nedelju u 21 čas, pridružiti vozač Repsol Honde Dani Pedrosa.

U Kataru su u subotu vožene prve kvalifikacije u novom formatu, podeljene u dva dela, a Lorenco je bio nezaustavljiv. Kvalifikacije su donele i iznenađujuće rezultate, a iako je rasplet borbe za prva tri mesta bio onakav kakav je bio očekivan, iza je bilo iznenađenja.

Tako se Andrea Doviciozo našao na četvrtom mestu na Dukatiju, i to sa samo devet hiljaditinki zaostatka u odnosu na Pedrosu. Iza njega će se na startu naći vozač LCR Honde Štefan Bradl i Mark Markes na Repsol Hondi, dok će Valentino Rosi svoju prvu trku za Jamahu posle dve i po godine početi sa sedme pozicije. Prvu desetoricu kompletiraće Alvaro Bautista na Gresini Hondi, drugi vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit i Andrea Janone na Pramak Dukatiju.

Više o ovogodišnjem Moto GP šampionatu pročitajte u našoj rubrici ’Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: