Sa terena: Hjustonu derbi Teksasa

Ako po prvom meču donosimo zaključke, nova sezona u bejzbolu biće sjajna i puna iznenađenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.04.2013.

05:11

Default images

Hjuston Astros, po mnogim stručnjacima najslabiji od 30 članova MLB, na startu šampionata pobedili su lokalne rivale Teksas Rendžerse rezultatom 8:2.

Hjustonu je to bio debitantski meč u Američkoj ligi, a Bo Porter je debitovao kao menadžer pobedničke ekipe, i to upravo protiv tima u kojem je okončao kratku igračku karijeru. Utakmici je prisustvovalo 41.307 gledalaca, nekoliko stotina preko zvaničnog kapaciteta stadiona.

Astrosi su za ovu sezonu promenili sve - posle 50 godina napustili su Nacionalnu, i sada će nastupati u Zapadnoj konferenciji Američke lige, promenili su logo i vratili boje u plavo-narandžastu kombinaciju iz 60-ih.

Hjuston je tim koji u novu sezonu ulazi sa daleko najmanjim budžetom (32 miliona dolara, niko drugi ispod 45, Rendžersi 120, LA Dodžersi 213 miliona), niko mu ne daje šanse da se bori za visok plasman, ali su prve večeri sezone bili apsolutno bolji rival od prvih komšija.

Posle tri izmene bilo je 0:0, u srednjoj trećini meča oni su padali kao na traci (2 u četvrtoj, pa dvaput po 1 u petoj za Hjuston, dvaput po 1 u šestoj za Rendžerse, pa houm ran vredan 3 poena Rika Ankila), da bi konačni rezultat postigao heroj meča Džastin Maksvel u osmoj izmeni, utrčavši sa druge baze.

Maksvel je udario lopticu i kada je Hjuston zabeležio prve poene, pogodivši sâm vrh semafora u četvrtom iningu. Loptica se vratila i zadržala ga na trećoj bazi, ali su dva saigrača uspela da završe krug. Isti igrač bio je jedan od dvojice na bazama i kod houm rana.
Beta/AP
Teksas, koji je po budžetu osmi u ligi i trebalo bi da se bar bori za plej of, igrao je prilično slabo, posebno u prvoj polovini meča.

Za ljubitelje kantrija i opusa Roberta Altmana, himnu na otvaranju sezone pevao je lokalni heroj Lajl Lovet.

U ponedeljak će MLB krenuti punom parom: igra se 12 mečeva uključujući i dva najveća derbija - Red Soksi stižu na Jenki Stadion, a Džajentsi će biti gosti Dodžersa.

U emisiji Sa terena, koji se na našem radiju emituje od 14.30 do 15 časova (emisiju možete slušati i naknadno na našoj FM stranici) pričamo o novoj MLB sezoni, gost Vladimira Novakovića (@ciossa101) je Ivan Ognjanović, koji na TV Arena prenosi mečeve najjače svetske bejzbol lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: