Sa Pintuu pobeda, Milijašu rekord

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su pred 17.000 gledalaca ekipu Radničkog iz Kragujevca 2:0 na Marakani u meču 20. kola Jelen Superlige.

Izvor:

Subota, 30.03.2013.

17:55

Default images

Sa Pintu je debitovao pobedom na klupi Crvene zvezde, nije Zvezda pokazala neki preterani napredak, ali se čini da odbrana, predvođena Spajićem, deluje dosta sigurnije.

Zvezda je povela u poslednjim minutima prvog dela igre odličnim golom Kadua, da bi konačan rezultat postavio Milijaš u 69. minutu. Milijaš je tako postigao 4000. gol u istoriji Zvezde u nacionalnim šampionatima.

'Crveno-beli' su tokom većeg dela meča napadali i igrali ofanzivno, ali nisu bili nešto preterano ubedljivi. Najbolju i jedinu priliku za goste imao je Milošković u 15. minutu, ali je njegov udarac zaustavio Bajoković.

Ipak, Portugalac može da bude zadovoljan samo rezultatom, jer su Milivojević i Milijaš na nosilima napustili teren. Milivojević će verovatno nastavak sezone odigrati u stilu Toresa i Demba Be, s maskom na licu, dok se kapiten Milijaš ugruvao posle pada i delovao je dosta konfuzno.

Milijaš je na nakon meča prebačen u Urgentni centar na dodatne pregleda, a sumnja se da je doživeo potres mozga.

Zvezda je ovom pobedom stigla na -8 u odnosu na Partizan, ali će 'crno-beli' imati priliku da u nedelju vrate prednost na gostovanju u Kuli.

U mečevima odigranim ranije u toku dana istakli su se domaći timovi.

Drugo poluvreme:

Starsphoto
Sastavi timova:

Zvezda: Bajković - Vešović, Mladenović, Mikić, Spajić - Garido,Milivojević, Milijaš,Kadu, Lazović - Dauda

Radnički: Čančarević, Pavlović, Otašević, Kovačević, Fejsa, Beljić, Milošković, I. Petrović, Mirić, Milovanović, Spalević

88. minut - Posle jednog skoka sa Spalevićem Milijaš je nezgodno pao i ostao da leži na zemlji. S obzirom da je Sa Pintu izvršio sve tri izmene, 'crveno-beli' će do kraja meča igrati sa 10 igrača. Kapiten Zvezde se polako pridigao sa zemlje, ali deluje da je i dalje dezorijentisan i kontuzovan.

85. minut - Nije bilo previše uzbuđenja posle drugog gola Zvezde. Nastavili su domaći da dominiraju i stvaraju polu šanse, ali nije bilo izglednijih prilika za gol. U međuvremenu igru je napustio strelac prvog gola Kadu, a umesto njega na terenu se našao Vukan Savićević.

69. minut - GOL - Ipak je kapitenu Milijašu pripala čast 4.000 gola. Lazović je izveo korner, Spajić dobro skočio, da bi lopta stigla do Milijaša na nekih sedam devet metara. Prvi šut kapitena je izblokiran, da bi se lopta ponovo odbila do njega, a on je iz 'drop-kika' šalje pod prečku gola Čančarevića. Prilikom intervencije golman gostiju se povredio i morao je da napusti igru.

Nedugo zatim, Mudrinski je zamenio solidnog Daudu, dok je trener gostiju Dejan Đurđević isključen zbog konstatnih prigovora.

63. minut - Igra se nešto brže i agresivnije na startu drugog dela igre. Stanje na terenu je gotovo identično, Zvezda napada a Radnički čeka kontru. Najbolju priliku u nastavku kreirao je i završio Darko Lazović. Čačanin, koji je vidno raspoložen za igru, je ponovo prošao po desnoj strani, prevario nekoliko igrača gostiju utrčavši iskosa u šesnesterac, uputio je udarac, ali ga je neko od defanzivaca izblokirao i lopta je završila u korneru.

Trener 'crveno-belih' je u 40. minutu, umesto Milivojevića koji je polomio nos, morao da uvede mladog Ognjena Ožegovića, a od starta drugih 45 minuta se zagrevaju Mudrinski, Asamoa i Milunović.

Na stadionu Crvene zvezde pristuno je oko 17.000 navijača.

Analitičari iz Crvene zvezde ispravili su novinare koji su tvrdili da će strelac prvog gola ući u istoriju, jer je pomenuti gol trebalo da bude 4.000 u istoriji takmičenja Zvezde u nacionalnim šampionatima. Tako je Kadu strelac 3.999, a eventualni sledeći biče istorijski.

Prvo poluvreme:

Starsphoto
45+2 - GOL - Kada se čekalo da sudija odsvira kraj, Zvezda je uspela da povede. Lazović je dobio loptu na desnom krilu, probio i ušao u šesnesterac, zalomio protiovničkog igrača ka penalu, da bu na loptu natrčao Kadu i preciznim udarcem je poslao u desni rogalj Čančarevićevog gola. Ovo je akcija koju su dvojica istih aktera izvele sredinom poluvremena, čini se da je ona plod rada novog trenera Sa Pintua.

45. minut - Nema previše tempa i energije na terenu najvećeg srpskog stadiona. Domaći su nešto konkretniji i agresivniji, ali i dalje nema ozbiljnijih prilika. Gosti su se posle odlične šanse u 24. minutu, totalno povukli i samo dva puta prišli šesnestercu Zvezde.

Sa Pintu je zamolio Zorana Stojadinovića da bude na klupi na njegovom debiju, kako bi se lakše sporazumeo sa igračima, a već u 39. minutu je poslao Ognjena Mudrinskog na zagrevanje.

24. minut - Velika prilika za Radnički. Lopta je, nakon akcije po levoj strani, došla do Miloškovića koji je iskosa, sa ivice peterca, šutirao ka golu, ali je Bajković izašao sa gola i grudima odbranio.

Inače, fudbaleri Crvene zvezde jure 4.000 gol u nacionalnom takmičenju.

15. minut - Posle petnaest minuta igre nije bilo previše uzbuđenja na "Marakani". Zvezda je krenula dosta ofanzivno, u nešto promenjenom sastavu, ali za sada nije bilo previše uzbuđenja. 'Crveno-beli' prete uglavnom preko Lazovića i Kadua, dok su se gosti odlučili za napad iz kontre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: