Kraj karijere za Polu Redklif?

Svetska rekorderka u maratonu Britanka Pola Redklif nagovestila je da će zbog čestih povreda stopala najverovatnije uskoro završiti karijeru.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 27.03.2013.

19:25

Default images

Zlatna na prvenstvu sveta 2005. u Helsinkiju i na Igrama Komonvelta 2002, imala je u avgustu operaciju stopala.

Redklif, koja drži svetski rekord u maratonu rezultatom 2:15,25 postignutim na Londonskom maratonu 2003, bila je prinuđena da odustane pred sâm start Olimpijskih igara prošle godine.

"Sada su mi svi ciljevi daleko", rekla je Redklif za BBC, ali je dodala da ipak, gaji tračak nade da će produžiti karijeru.

Tridesetdevetogodišnja britanska atletičarka u karijeri je osvojila i srebro na prvenstvu sveta 1999. na 10.000, kao i tri zlata na šampionatima sveta u krosu.

Pola Redklif je u prvoj polovini prošle decenije bila najbolja dugoprugašica na svetu, ali je posle pauze zbog rođenja prvog deteta znatno pala u formi.

Karijeru je produžila u nadi da že se domoći olimpijske medalje, ali je sve manje izgleda za to, posebno jer će u vreme održavanja Igara u Riju imati 42 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: