Matić: Cilj Vojvodine plasman u ABA

Trener Vojvodine Siniša Matić izjavio je u intervjuu za zvanični sajt Košarkaške lige Srbije da je cilj Novosađana plasman u Jadransku ligu.

Izvor: B92, kls.rs

Sreda, 27.03.2013.

18:09

Default images

"Već u prvom kolu Superlige nas očekuje derbi. U valjevskom Metalcu je došlo do promene trenera, to je šok terapija koja će se verovatno pozitivno odraziti na tim. Nama je zbog samopouzdanja važno što smo dobili Megu u poslednjem kolu. Nadam se da ćemo odigrati dobro i pobediti, ta utakmica važna je za ostvarenje našeg cilja, a to je četvrto mesto i plasman u ABA ligu".

Na pitanje ko je glavni kandidat osvajanje titule, Matić je odgovorio:

“Po mom mišljenju, najveći favorit je ekipa Crvene zvezde jer mislim da ima najkompletniji tim, najdužu klupu i najkvalitetnije igrače. Željni su titule, ali mislim da ne treba potcenjivati ni Partizan, ali ni kragujevački Radnički. Biće veoma zanimljivo, ali mislim da će Zvezda biti favorit u plej-ofu na tri dobijena meča”.

Novosađani će takmičenje u Superligi Srbije verovatno dočekati dodatno pojačani.

“Mile Ilić još nije definitivno kod nas. On ove sezone nije imao klub, tako da još nije fizički u potpunosti spreman, ali videćemo da li ćemo potpisivati ugovor. Ali, dobro je što on oseća da može da iznese Superligu, a mi ćemo videti kakav je njegov nivo spreme. Gotovo sigurno je da ćemo dovesti još jednog igrača na poziciji četiri iz domaće lige”, kaže Matić.

Na Kupu Radivoja Koraća bilo je očigledno da je veliki jaz između ekipa iz ABA i onih iz domaće lige.

“Iskreno, mislim da će biti jako teško ekipama iz Agroživ Košarkaške lige Srbije da se ravnopravno nose sa njima. Ipak, mislim da Mega Vizura, mi i valjevski Metalac posedujemo kvalitet da možda možemo da napravimo neki brejk i da makar dobro namučimo timove iz Jadranske lige. Što se tiče Kupa Radivoja Koraća, mislim da je Mega Vizura pružila izuzetan otpor Partizanu, pošto je vodila tri četvrtine. Mi smo do kraja treće četvrtine gubili sa četiri-pet poena razlike od Crvene zvezde, a pri tom smo imali i veliki problem sa povredama igrača tokom sezone”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: