Bojić: Strože protiv uvreda

Direktor takmičenja košarkaške Superlige Srbije Predrag Bojić najavio je strože mere za nesportsko navijanje u tom takmičenju.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

15:05

Default images

"Pooštrićemo kazne za nesportsko navijanje u Superligi. Sutra imamo tehnički sastanak s klubovima, pa ćemo precizirati kaznene mere, koje će se kretati od opomena do pražnjenja hala, ali je opšti stav da se po tom pitanju uradi nešto pozitivno", rekao je Bojić u Beogradu.

Direktor takmičenja je u razgovoru s grupom novinara u Kući košarke kazao da još nije tačno odredjena granica u kom trenutku navijanje prelazi u nesportsko.

"Do petka ćemo izdati vrlo precizno saopštenje, pošto uzmemo u obzir mnoge stvari. U diskusiji ćemo tačno utvrditi koja je to granica, pošto uvek postoji rasprava za i protiv", rekao je Bojić.

Superliga počinje u subotu i igraće se u tempu sreda-subota. Uprava lige ugovorila je prava prenosa za sredu i subotu s televizijom Arena i RTS-om, tako da će oba dana biti prenošena jedna utakmica iz kola.

Klubovi još danas imaju rok da pošalju spisak igrača za registraciju, a liga će sutra licencirati sve košarkaše i medijima poslati spisak timova.

"Bogami, ozbiljno su se pojačali Vojvodina, Mega Vizura i Metalac. Uz uvažavanje rezultata Konstantina i Slobode, mislim da neće biti lako nijednom 'jadrancu' u duelu s njima. Mislim da će Superliga biti jako neizvesna", rekao je Bojić.

Direktor takmičenja rekao je i da su se Crvena zvezda i Konstantin dogovorili oko zamene domaćinstva za treće kolo, u kome će beogradski tim biti domaćin zbog zauzetosti hale u Nišu.

Superliga počinje u subotu, 30. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: