Osam lokacija za nacionalni stadion

Osam potencijalnih lokacija biće ponuđeno investitorima za gradnju nacionalnog stadiona, saopšteno je na sastanku FSS, britanske ambasade i kompanije Mejs.

Izvor: B92

Sreda, 27.03.2013.

12:55

Default images

Moguće lokacije su one na kojima su sada stadioni Crvene zvezde, Partizana i Rada.

Osim tih postoji i još pet dodatnih lokacija - oko sportskog centra u Staroj Pazovi, iza Altine, na mestu gde se spajaju auto-putevi Beograd - Zagreb i Beograd - Novi Sad, zatim iza bloka 45 u Novom Begoradu i luka Beograd.

Iz grupe ’Mejs’ kažu da će to biti stadion četvrte kategorije na kome će moći da se igraju polufinalne i finalne utakmice Lige šampiona, a u planu je da to bude objekat sa 50-55 hiljada mesta za gledaoce.

"Ovo je istorijski dan za srpski fudbal. Ovaj dan bi trebalo da ostane upamćen kao san svih nas koji volimo fudbal. Pre tačno dve i po godine kada smo počeli da pravimo plan za fudbalski centar u Staroj Pazovi svi su mislili da je to nemoguća misija, ali hrabrost nas je naterala da napravimo centar kakav ima malo zemalja u Evropi. Sada je na red došao i stadion. Mnogo smo toga pričali u proteklom periodu (na tu temu) i sada više ne možemo da stanemo. Ovaj stadion jeste nasušna potreba fudbalske Srbije, ali ono što je bitno je da pored njega plan obuhvata još sedam stadiona širom Srbije, što nam otvara mogućnosti. Na primer, ako imamo dva, tri stadiona u gradovima koji su u gradovima koji su relativno blizu, možemo da organizujemo Evropsko prvenstvo za mlade kategorije. Platini nam je odlukom da se EURO2020 održava u 13 država dao šansu da kroz jedan ovakav multifunkcionalan stadion postanemo deo fudbalske Evrope", rekao je predsednik FSS-a Tomislav Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: