Brazil: Zatvoren Olimpijski stadion

Olimpijski stadion u Rio de Žaneiru biće zatvoren zbog problema sa krovnom konstrukcijom, rekao je gradonačelnik Rija Eduardo Paes.

Izvor: SK

Sreda, 27.03.2013.

12:21

Default images

On je istakao je da će dom fudbalskog kluba Botafogo i mesto održavanja atletskih takmičenja na Olimpijskim igrama 2016. biti zatvoreno "dok problem ne bude rešen".

"Stadion će biti zatvoren na neodređeno vreme. Ukoliko bude bilo potrebno godinu dana da se problem reši, onda će stadion biti toliko zatvoren", rekao je Paes.

On je precizirao da grad nije mogao da rizikuje bezbednost navijača, pa je odlučeno da se stadion zatvori.

"Ne možemo da se igramo sa takvim stvarima", izjavio je Paes.

Stadion u Rio de Žaneiru neće biti u upotrebi za Kup konfederacija u junu, kao ni za prvenstvo sveta 2014.

Stadion Žoao Avelanž otvoren je 2007. za potrebe Panameričkih igara i bio je smatran jednim od najmodernijih u Južnoj Americi.

Gradske vlasti Rio de Žaneira planirale su da za Olimpijske igre 2016. prošire kapacitet ovog stadiona koji sada iznosi 47.000 mesta.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru biće održane od 5. do 21. avgusta 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: