Štimac: Ispraznili se protiv Srbije

Selektor reprezentacije Hrvatske Igor Štimac izjavio je posle teške pobede nad Velsom (2:1) da je meč sa Srbijom ostavio traga na njegovoj ekipi.

Izvor: SO

Sreda, 27.03.2013.

02:14

Default images

"Prvi put smo imali to iskustvo da smo morali da jurimo rezultat i nije bilo lako, domaćin je bio raspoložen, imali su samopouzdanje posle pobede nad Škotskom. Na nama se osjetio umor i vidljivo je bilo pražnjenje nakon onakve utakmice sa Srbijom", izjavio je Štimac za HRT:

"Nismo imali preciznost, brzinu, protok lopte, loše smo odigrali prvo poluvrieme i ispada da smo se probudili tek u poslednjih pola sata utakmice", dodao je selektor Hrvatske.

Štimac je na poluvremenu uveo Šildenfelda umesto Badelja, potom je Kovačić zamenio Samira i Olić Strinića.

"Milan Badelj je bio indisponiran od početka. Išli smo na njegovu svežinu u odnosu na Kovačića, koji je odigrao odlično protiv Srbije, ali tu smo zakazali, a to nismo očekivali. Pogodili smo s promenama, uveli smo svežinu i energiju i na kraju dobili zasluženo utakmicu. Bojao sam se ove utakmice, moram da priznam. Nije Vels protivnik od kojeg Hrvatska treba da strahuje, ali nakon onakve utakmice sa Srbijom bilo nam je teško".

Štimac je potom pohvalio najboljeg igrača Velsa Gereta Bejla.

"Zašto trošiti reči o Bejlu, on je top klasa i ako mu ostavite prostor, možete da gra srušite jedino bagerom. Bio je silno raspoložen, igrao izvrsno, ali imali smo ponovno dobrog Pletikosu koji se istakao u nekoliko navrata, kao što je i njihov golman imao nekoliko dobrih intervencija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: