Borusija želi Džeka, ali nema para

Napadač Mančester Sitija Edin Džeko jedan je od igrača koji će na leto najverovatnije napustiti Itihad, a najizvesniji je povratak u Bundesligu.

Izvor: AK

Četvrtak, 21.03.2013.

22:16

Default images

Džeko je velika želja dva najjača nemačka kluba, Borusije Dortmund i minhenskog Bajerna, ali je izgleda daleko od Dortmunda.

Naime, dvostruki uzastopni šampion je potvrdio želju da dovede Džeka na leto, ali nema dovoljno sredstava da kupi golgetera Bosne i Hercegovine, što je oko 20-25 miliona evra.

"Džeko je vrhunski igrač, sjajan je napadač i zainteresovani smo za njega. Ipak, naša ekonomska situacija nam za sada ne dozvoljava da pregovaramo s njim. Problem je čisto matematičke prirode, budući da će Džeko biti pod ugovorom sa Sitijem i po završetku ove sezone", istakao generalni menadžer Borusije Mihael Cork.

Džeko je 2011. stigao u Mančester iz Volfsburga, a na 70 utakmica u Premijer ligi počeo je tek 36, a postigao 28 golova.

Iako je Džeko prvi strelac Sitija u Premijeršipu ove sezone sa 12 golova,a ukupno drugi golgeter, i dalje je tek treća opcija u napadu.

Menadžer Sitija Roberto Mančini je rekao da postoji mogućnost da Džeko ode na leto, a jedina šansa da pređe u Borusiju je da deo transfera u suprotnom smeru bude Poljak Robert Levandovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: