Vuković: Navijački ili realno?

Uoči utakmice između Srbije i Hrvatske uspešni treneri i sportisti izneli su svoja očekivanja i prognoze.

Izvor: MN

Četvrtak, 21.03.2013.

22:10

Default images

Selektor rukometne reprezentacije Veselin Vuković smatra da neće biti lako i da ekipa ne sme da 'izgori' u prevelikoj želji.

"Očekivanja su uvek najveća, ali moramo biti svesni da neće biti nimalo lako. Veoma je važno da ekipa ne ’izogri’ od prevelike želje da se što bolje pokaže. Naravno da im želimo svu sreću i da budu što hrabriji i pokušaju da nas obraduju."

"Selektor Mihajlović najbolje zna ko je u formi. Najbitnije je da momci imaju zdravu atmosferu i dobar kolektiv i da pokušaju zajedničkim snagama da iznenade Hrvate", istakao je Vuković i na pitanje da prognozira rezultat rekao: "Navijački ili realno? Navijački 2:1 za nas."

Golman vaterpolo reprezentacije Slobodan Soro rekao je da se u javnosti napravila atmosfera kao da je utakmica od presudnog značaja i nada se da će Srbija osvojiti tri boda.

"U javnosti se napravila atmosfera kao da je to utakmica od presudnog značaja. Ja ne smatram tako, mislim da je to pre svega sport, to je fudbal, igra... Jeste da nije uobičajena utakmica, ali mislim da se malo preteralo u svemu tome. Naravno da se nadam pobedi Srbije i povoljnom rezultatu, jer mi smo u takvoj situaciji da nam je pobeda i te kako bitna, zbog lošeg starta u kvalifikacijama, i nadam se da će se fudbaleri iz Zagreba vratiti sa tri boda."

Soro, koji je odigrao dosta utakmica protiv Hrvatske, ističe da su njemu i njegovim saigračima ti mečevi bili kao i svaki drugi.

"Za mene kao sportistu meč sa Hrvatskom je isti kao i svaki drugi. Nisam ni kod saigrača primetio da smo te utakmice doživaljavali drugačije, niti su nam pobede i porazi bili drugačiji nego što su kada su u pitanju druge ekipe. Ne znam kako će biti fudbalerima, ali znam samo da je svaka utakmica koja se igra za reprezentaciju od velikog značaja i nešto posebno za svakog sportistu. Uzdam se u našu odbranu i nadam se pobedi od bar 1:0."
Starsportphoto
Bivši košarkaš i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević očekuje dobar rezultat u petak.

"Sigurno neće biti lako. Ne odlučuju samo sportski kvaliteti, već će veće šanse za uspeh imati ona ekipa koja bolje bude podnela pritisak. Iskreno se nadam da ćemo to biti mi i očekujem da ćemo se vratiti sa dobrim rezultatom."

Trener Milice Mandić, olimpijske šampionke u tekvondou, Dragan Jović, savetuje da se na ovaj meč gleda kao na svaki drugi.

"Moj savet je da se na oaj meč gleda kao i na svaki drugi. Treba da radimo najbolje što znamo, imamo sjajnog selektora, navijači uvek treba da navijaju za nas bez obzira da li igramo sa Hrvatskom, Nemačkom, ili bilo kojom drugom ekipom, ali sve u granicama ’fer pleja’ i neka pobedi bolji."

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković smatra da ova utakmica nije biti ili ne biti.

"Ova utakmcia nije biti ili ne biti. U istoriji smo imali dosta utakmica koje su bile jako važne, u kojima smo pobeđivali ili gubili. Prema tome, život teče dalje, a fudbal će se i dalje igrati. Svi želimo povoljan rezultat, a analizu i sastavljanje timova ostavimo stručnjacima. Rezultat, kakav god bio, odraziće se na naredni meč koji igramo sa Škotskom. Moramo da sprečimo da dođe do bilo kakavog incidenta, bilo zbog euforije ili zbog velikog razočarenja. Optimista sam i igraćemo sa željom da dobijemo." Predsednik KK Partizan Predrag Danilović na Evropskom prvenstvu 1997. godine doneo je sa košarkaškom reprezentacijom prvu pobedu našoj zemlji nad Hrvatskom u svim sportovima.

"Nisam kompetentan da ocenim ko je bolji u fudbalu, ali naravno da navijam za Srbiju i da bih bio presrećan da pobedimo. Već mesec dana se kroz razne izjave izlazi iz sportskih okvira. Mnogo se otišlo van granica terena u najavama jednog sportskog događaja. Mi smo svakodnevno u nekoj vrsti “rata”, u svim sferama društva. Često se postavlja pitanje života i smrti u sportu. Nema potrebe za tim. Nama se čini da Hrvati više dižu tenzije, a oni kažu da mi to radimo", rekao je Danilović, a potom se prisetio i te 1997. godine.

"Bili smo kvalitetniji tim, ali smo i razmišljali drugačije. Kao igrači, znali smo da u ovakvim situacijama možemo da padnemo pod pritiskom, da nas uhvati euforija. Međutim, bili smo koncentrisani i razmišljali samo o igri. Sve ostalo za vreme utakmice je potpuno nebitno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: