FIFA vraća fudbal u Bagdad

FIFA je ukinula zabranu igranja prijateljskih mečeva u Iraku i dozvolila mečeve u Bagdadu prvi put od 2003.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2013.

16:22

Default images

Međunarodni fudbal ne igra se u Bagdadu još od američke intervencije kojom je srušen Sadam Husein.

FIFA je tu odluku donela na sastanku u Cirihu, potvrdio je potpredsednik Iračke fudbalske federacije Abdulkalek Masud, koji je dodao da će Irak prvu utakmcu igrati u utorak protiv Sirije u Arbilu.

"Dobili smo preliminarno obaveštenje u kojem se navodi da je FIFA delimično ukinula zabranu odigravanja mečeva", rekao je Masud za AP.

On je naglasio da se nada da će FIFA u budućnosti ukinuti i zabranu igranja zvaničnih utakmica.

FIFA je zabranila Iraku da organizuje međunarodne utakmice posle kvalifikacionog meča za prvenstvo sveta protiv Jordana u septembru 2011, zbog loše organizacije.

Konkretno, meč je odložen deset minuta jer je nestalo električne energije na stadionu, na kojem je bilo mnogo više gledalaca nego što dopušta kapacitet od 12.400 mesta.

Iračka reprezentacija igra sve prijateljske mečeve kao domaćin u Kataru, ali je ovog meseca prvi put od invazije trenirala u Bagdadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: