Hajdara: Odluka FA je bizarna

Fudbaler Njukasla Masadio Hajdara šokiran je reakcijom fudbalski vlasti na brutalni start Kaluma MeManamana.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2013.

16:08

Default images

Igrač Vigana teško je povredio Francuza startom “za zatvor”, ali mu sudija Mark Halsi nije da ni karton, niti ga je FA kaznila naknadno.

Hajdara je nazvao odluku da MekManaman ne bude kažnjen nazvao bizarnom, i zatražio mnogo bolju zaptitu za fudbalere.

Hajdara je srećom izbegao ozbiljniju povredu,

Ne mogu da verujem, niti razumem tu odluku. Mogao je da mi okonča karijeru i uništi život. Morate zaštiti igrače, ovo je nedopustivo u fudbalu. Neophodno ej sprovesti opsežne mere, jer ovakvi startovi mogu da unište igru”, izjavio je besni Hajdara.

Francuz je dodao da je osetio razoran bol i mislio da mu je noga pukla.

“Mislio sam da mi je slomio nogu ili pokidao ligamente. Bol je bio neizdrživ, nisam mogao da savijem koleno. Bilo je užasno”.

Prvi pregledi doneli su olakšanje.

Ligamenti su čitavi i to je za mene veliko olakšanje, bio sam puplašen za svoju budućnost”, kaže Masadio Hajdara.

Francuz je rekao da je spreman da vidi MakManamana, ako je ovaj spreman da se izvini, i da se nada da je mladi fudbaler naučio lekciju.

Reakcijama na start i neočekivanu odluku FA pridružio se i izvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor.

Mislim da niko u ligi, osim možda ljudi iz Vigana, ne bi imao ništa protiv da se za ovu situaciju kaže da je izuzetna. Premijer liga ne misli da pravila treba menjati, nego da je dovoljno da našto izuzetno treba da bude tako i tretirano”.

FA je nekažnjavanje obrazložila time što je pomoćni sudija video incident a igrač uprkos tome nije dobio karton. FIFA insistira na tome da se odluke sudija ne mogu preinačiti posle utakmice, pa su jedine situacije u kojima se odluka menja kada je igraču sudijskom odlukom naneta očigledna nepravda i kada sudija posle meča izjavi da nije video incident.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: