Jako obezbeđenje za Srbe u ZG

Hrvatska policija preduzela je opsežne mere bezbednosti kada su u pitanju srpski fudbaleri i novinari.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2013.

14:15

Default images

Pojedini delovi Zagreba su bili blokirani i sve je urađeno kako bi se izbegli mogući incidenti.

Autobus sa novinarima iz Srbije od graničnog prelaza je konstantno imao pratnju policijskog automobila. Na ulasku u Zagreb obezbeđenje "sedme sile" iz Srbije pojačano je i sa nekoliko policijskih motora, kombija i pripadnicima specijalne policije.

Na naplatnoj rampi pred Zagrebom u autobus je ušao policajac koji je srpske novinare zamolio da "zbog sopstvene bezbednosti ne nasedaju na eventualne provokacije".

Na granici su srpski novinari autobus kompanije "Lasta" zamenili drugim, koji je imao hrvatske registarske tablice. Zagrebački aerodrom Pleso bio je pod svojevrsnom "policijskom opsadom" prilikom dolaska srpskih fudbalera i članova stručnog štaba.

Na svakih 100 metara na putu od grada do aerodroma stajao je jedan policajac, a fudbaleri Srbije po završetku pasoške kontrole otišli su u hotel Šeraton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: