Slomljeno srce uprkos zlatu

Mislio je da je ostvario san, počelo je radovanje, a onda je usledio hladan tuš – sudija je podigao crvenu zastavicu i poništio njegov skok.

Izvor: SO

Četvrtak, 07.03.2013.

13:46

Default images

Reno Lavileni, francuski skakač s motkom, na nedavnom Evropskom prvenstvu preskočio je šipku na visini 6.07m – šipka je ostala na konstrukciji, ali ne i na mestu na kojem je trebalo da bude, na klinu koji je drži.

Sve je po pravilima, u kojima piše da je skok neispravan ukoliko se šipka više ne nalazi na klinovima. Lavileni je ostao u suzama, ali za utehu mu ostaje to što je osvojio novu zlatnu medalju.



"Ovo je trebalo da bude neverovatan dan, a sada su mi osećanja pomešana. Znam da sam uspeo, video sam snimke koji to pokazuju. Ovo su glupa pravila, svi to znaju“, rekao je razočarani Francuz.

Svetski rekorder je legendarni Sergej Bubka sa 6.14m. Da su priznali Lavilenijev skok, on bi, posle Bubke, imao najbolji rezultat u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: