Prosinečki diplomirao desetkom

Nekadašnji trener Crvene zvezde i sadašnji šef stručnog štaba Kajzerispora Robert Prosinečki dobio je UEFA Pro licencu.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

22:37

Default images

Prosinečki je diplomirao desetkom na temu "Kako ubrzati fudbalsku igru" pred komisijom u sportskom centru u Staroj Pazovi.

Prosinečki je osim pismenog dela ispita morao da odgovara i na pitanja komisije. Trener Kajzerispora obrazlagao je igru u polju bez lopte, kao i dovođenje Filipa Kasalice.

Član Zvezdine zlatne generacije je u klubu iz Ljutice Bogdana radio bez licence, jer mu je Fudbalski savez Srbije izašao u susret i dao mu privremenu dozvolu za vođenje tima.

“Dok sam vodio Crvenu zvezdu, imali smo posed lopte između 50 i 60 odsto. Problem je uglavnom bio vezan za to što nismo dolazili do dubine, a i trebalo je igračima iskoreniti navike da igraju dubinskim loptama. Mene interesuje pas koji kreće otpozadi, nešto slično kako igra Barselona, to sam video kod Krojfa, sa kojim sam sarađivao godinu i po. Bili su mi potrebni napadači koji idu napred u prostor, što nisam imao sa Kaluđerovićem i Borhom, ali sam dobio sa Kasalicom”, rekao je Prosinečki u delu koji je bio otvoren za medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: