Miha: Tandem Nastasić i Tomović

Selektor fudbalera Srbije Siniša Mihajlović najavio je štoperski tandem Nastasić – Tomović u startnoj postavi na prijateljskom meču protiv Kipra.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

21:18

Default images

Osim njih, u prvih 11 naći će se Kuzmnanović i Đurđić.

Mihajlović veruje da iz te utakmice može da se dobije profit koji bi se kasnije materijalizovao u nastavku kvalifikacija za prvenstvo sveta.

"Imamo problem u zadnjoj liniji, jer na Kipru ne mogu da igraju fudbaleri koji će biti u timu za utakmicu protiv Hrvatske. Subotić i Maksimović nisu bili na spisku za put u Nikoziju, a proteklog vikenda povredio se i Biševac. Zbog toga će na utakmici protiv Kipra štoperski tandem činiti Nastasić i Tomović, a Trajković će tokom utakmice takođe dobiti šansu. Želim da vidim i Kuzmanovića na određenoj poziciji, Đurđić će početi meč, a posle će šansu verovatno dobiti Đorđević jer ga manje poznajem od Šćepovića", izjavio je srpski selektor dodajući da rezultat nije u prvom planu.

"Pokušaćemo da pobedimo, međutim, pre svega želim da vidim da su igrači razumeli moje ideje sa treninga i da su to primenili na terenu", poručio je Mihajlović, uz ocenu da selekcija Kipra nije za potcenjivanje.

"Nama bi u ovom trenutku verovatno više značilo da smo odigrali meč protiv jakog tima i pred punim stadionom, jer nas upravo to očekuje u Zagrebu. Ali, i iz ovog meča možemo da izađemo bogatiji za neko iskustvo, za zajednički rad, dogovore, nekoliko sastanaka... Iskreno, raduje me činjenica da su kandidati za mesto u napadu bili efikasni u proteklom periodu. Bilo bi sjajno da me uskoro stave u problem, na one slatke trenerske muke, kome da ukažem poverenje u startnoj postavi", zaključio je Mihajlović.

Aleksandar Kolarov insistira na maksimalnoj koncentraciji svih igrača u utakmici protiv Kiprana.

"Posle kvalifikacionih mečeva u kojima nismo uradili šta smo planirali, pobedili smo Čile u novembru, a sada nas čeka još jedna korisna provera pred odlučujuće utakmice. U martu treba da saznamo da li možemo opet da uđemo u ozbiljnu kandidaturu za plasman na Mundijal u Brazilu, lepo je uvek kad smo na okupu. Znači nam svaki zajednički dan", izjavio je bek Mančester Sitija, podsetivši da je nacionalna reprezentacija mlada ekipa, da treba dosta rada, dogovora i razmišljanja tokom igre.

"Dugo sam tu, jedan sam od iskusnijih, znam dobro šta nas očekuje i šta nam se dogodilo. Razmišljao sam dosta o svemu. Gledali smo juče snimak meča protiv Belgije, na kraju su nas zasluženo pobedili, ali kako smo igrali 60 minuta baš mi je čudno da izgubimo sa 3:0. To je fudbal, takve stvari se događaju, treba izvući pouke i gledati napred", rekao je Kolarov.

On je naveo da je gostovanje u Zagrebu i meč protiv Hrvatske jedna od tema o kojoj se razgovara u taboru reprezentacije i tokom boravka na Kipru.

"Na prvi pogled to je utakmica kao i svaka druga, nosi tri boda koja su nam jako potrebna. S druge strane, kad čuješ da igraju Hrvatska i Srbija shvatiš da nije baš kao i druge. Treba da ostanemo mirni koliko je moguće, iako je izvesno da će se utakmici prići sa bujnijim emocijama nego obično. Za hrvatsku reprezentaciju znam da su dobar kolektiv, tim za respekt. Mi treba da igramo najbolje što možemo i u tom slučaju nema razloga za strah, bez obzira na ime protivnika", zaključio je Kolarov.

Prijateljska utakmica između Kipra i Srbije igra se u sredu od 17 sati u Nikoziji, a vodiće je grčki sudija Atanasis Đijaćos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: