Šandong, Antić ugostili Tumbakovića

Kineski klub Šandong na čelu sa trenerom Radomirom Antićem priredio je svečanu večeru u čast sportskog direktora Partizana Ljubiše Tumbakovića.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

14:01

Default images

Šandong je iskazao ogromno poštovanje svom bivšem treneru koji je za samo nekoliko godina postao legenda ovog kineskog kluba.

Ispred domaćina goste su dočekali – generalni menadžer kluba, sportski direktor, Antić i nekolicina funkcionera, koji su sarađivali sa Tumbakovićem, a tokom večere stigao je i kompletan igrački pogon.

Kinezi kada nekog poštuju, nazdravljaju mu svakih pet minuta, a tokom ove večere, bilo je najmanje 20 poziva na zdravicu.
partizan.rs
Na kraju oficijelnog dela večere, Tumbaković je domaćinima uručio plaketu i kapitensku zastavicu kluba uz poseban poklon u vidu prigodne publikacije (albuma sa slikama) u kome se nalaze fotografije iz njegove trenerske karijere od 1992 -2009 godine.

Domaćini su zahvalili na darovima i uzvratili, da će oni svoje poklone uručiti crno-belima za dva dana, pred prijateljski meč koji igraju sa Partizanom.

Kinezi su otkrili da je u njihovoj tradiciji da ljude koje vole i poštuju uvek daruju, makar simbolično, a kada je Tumbaković odlazio iz Šandonga, toliko je poklona dobio da jednostavno nije mogao da ih ubaci u avion.

Pored toga, nekoliko hiljada ljudi je došlo ispred stana u kome je stanovao u centru grada da ga isprati i iskaže mu poštovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: