Partizan - Liteks 1:1

Fudbaleri Partizana odigrali su 1:1 sa bugarskim Liteksom, u pretposlednjem meču priprema u Antaliji.

Izvor: AK

Utorak, 05.02.2013.

13:47

Default images

Ninković je doneo prednost Partizanu, a izjednačio je Ismail Isa Mustafa.

Crno-beli su pre ovog meča savladali Điangsu (3:2) i Karpate (1:0), poraženi su od Pohanga (3:1), Sevastopolja (2:1) i Ciriha (2:1), a igrali su nerešeno sa Admirom (1:1). Crno-bele u sredu čeka meč sa Šandongom, na čijoj klupi je jedan Radomir Antić, a u četvrtak ujutro vraćaju se u Srbiju.

Partizan: Petrović - Marko Živković (od 46. Pauljević), Miljković, Ivanov, Volkov (od 63. Stanković) - Smiljanić (od 46. Lovre), Saša Ilić (od 46. Pantić), Ninković (od 46. Andrija Živković), Eliomar Silva (od 46. Saša Marković) - Luka (od 46. Knežević), Kojić (od 46. Lazar Marković)

tekstualni prenos meča:

Trener Liteksa je legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov, dok je najinteresantnije ime u sastavu je štoper Nikolaj Bodurov, o kome se spekuliše da bi mogao da pređe u Partizan.

Liteks je šampion Bugarske iz 2011. godine, trenutno je trećeplasirani u A ligi sa devet bodova zaostatka za liderom Ludogorecom.

Tok meča:

partizan.rs
U prvih desetak minuta u sunčanoj Antaliji uglavnom se vodila borba na sredini terena, Liteks je pretio kontrama i dugim pasovima. U petom minutu vagner je posle jedne dubinske lopte imao šanso, lobovao je Petrovića, ali je lopta otišla preko gola.

Međutim, već u 11. minutu Partizan je poveo majstorskim golom Nikole Ninkovića. Luka je gurnuo loptu u prazan prostor, golman Liteksa Pirgov ju je izbio do Ninkovića, a ovaj sa 30 metara sa aut linije pogodio gol.

Posle primljenog gola Liteks se otvorio, što je olakšalo "crno-belima" da stvaraju šanse. Prvo je Ninković zakasnio posle lepe akcije Kojića i Eliomara, te centaršuta Brazilca, potom niko nije stigao da skrene u mrežu šut Kojića paralelno sa gol linijom, a potom golman zaustavlja Luku.

U 19. minutu ponovo se istakao Ninković koji je sjajno proigrao Kojića koji loptu vraća Eliomaru, ali njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio preko gola.
partizan.rs
Nekoliko minuta kasnije konačno prete i Bugari, ali Miljković na vreme 'ulazi' u šut Cvetkova sa 18 metara. Partizan je kontrolisao loptu u prvih pola sata, pokušavao da iz izrađene akcije nadigrao odbranu Liteksa, dok rival i dalje pokušava uglavnom sa distance, pa je tako jedna 'bomba' Milanova završila pored stative.

Do kraja poluvremena Ninković ponovo pokušava sa 20-ak metara, ali ostaje 1:0 njegovom majstorijom iz 11. minuta.

U drugom delu igralo se ravnopravno bez velikih prilika, sve do 71. minuta. Tada je Popov polsao loptu za Ismaila Isu, koji je lako smestio u mrežu za 1:1.

Isti igrač je pet minuta kasnije imao lep udarac sa 20 metara.

Usledilo je nekoliko pokušaja Partizana - Miljković posle prekida, Marković iz odbitka, pa Živković kolenom, promena nema.

Ostalo je 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: