Sulejmani: Odlazim na leto

Najskuplji igrač u istoriji holandske lige Miralem Sulejmani već dve sezone se muči sa minutažom u Ajaksu, zbog čega je najavio odlazak na leto.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

08:46

Default images

Srpski reprezentativac, koji je u Ajaks stigao 2008. godine iz Herenvena za 18 miliona evra, odigrao je samo 40 utakmica u poslednjih 18 meseci, postigavši 12 golova.

Sezonu pre toga Sulejmani je igrao na 53 meča i dao 13 golova. Proteklih nekoliko prelaznih rokova imao je nekoliko ponuda, najčešće se pominjao Vest Hem, ali ni Ajaks ni igrač nisu bili zadovoljni ponudama.

"Bilo je ove zime ponuda za mene, to je nedavno izjavio i trener Frank de Bur. Ni za klub ni za mene međutim, uslovi saradnje nisu bili prihvatljivi. Nastaviću da igram za Ajaks podjednako motivisan. Spreman sam maksimalno, stručni štab može da me iskoristi u svakom trenutku. Na leto ću lako da odem, još ne razmišljam gde", kaže Sulejmani.

Tokom proteklog perioda pominjani su Everton, Valensija, Bajer, Menhengladbah, Bešiktaš, dok je Vest Hem davno ispao iz igre.

"Sa "Apton parka" su za mene bili zainteresovani pre tri godine. Dogovorili smo se oko transfera, međutim, nisam mogao da dobijem radnu dozvolu i ostao sam u Ajaksu. Ove zime nije bilo poziva iz Vest Hema, mediji su samo o tome nagađali", rekao je bivši igrač Partizana.

Sulejmani je igrao na samo osam utakmica ove sezone. Trener Ajaksa Frank de Bur je potvrdio holandskim medijima da će Sulejmani otići na leto, on čak veruje da se srpski fudbaler već dogovorio sa nekim klubom, ali ne zna sa kojim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: