KAN: Gana, Mali u 1/2f, kraj za JAR

Reprezentacije Gane i Malija plasirale su se u polufinale Kupa afričkih nacija, nakon pobeda nad Zelenortskim ostvrima i Južnom Afrikom.

Izvor: AK

Subota, 02.02.2013.

18:02

Default images

"Crne zvezde" su sa 2:0 eliminisale najveće iznenađenje šampionata Kejp Verd, pa u polufinalu čekaju boljeg iz duela Burkine Faso i Togoa.

Mali i JAR su u regularnih 90 minuta igrali 1:1, a domaćin je eliminisan sa 3:1 posle penala. Mali će u polufinalu igrati protiv boljeg iz derbija runde u kojem se sastaju Obala Slonovače i Nigerija.

Gana i Mali su i prošle godine igrali u polufinalu KAN-a, ali ni jedna od ove dve selekcije nije stigla do finala.
Beta/AP
Dvostruki strelaac za Ganu bio je Vakaso Mubarak, koji je otpor Kejp Verdea srušio iz penala u 54, a pobedu potvrdio u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Tako je okončana bajka Zelenortskih ostrva koja su najmanja zemlja koja je ikada učestvovala na KAN (populacija 500.000 stanovnika).

Na Kejp Verdeu ne postoji ni jedan fudbalski teren prekriven travom, dok je selektor uzeo odmor sa posla kontrolora avionskih letova kako bi predvodio tim u Južnoj Africi.



Domaćin JAR je poveo u Durbanu u 31. minutu golom Tokela Rantijea, da bi Sejdu Keita izjednačio na konačnih 1:1, pola sata pre kraja.

Usledili su penala u kojima su Južnoafrikanci promašili tri udarca, te je Mali sa 3:1 stigao do velike pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: