Ušteda: Robijaši čiste Poljud

FK Hajduk odlučio je da smanji troškove održavanja stadiona, pa će stolice na tribinama čistiti zatvorenici zatvora na Bilicama.

Izvor: ÈŽ

Subota, 02.02.2013.

14:40

Default images

To je i ranije bila praksa, zatvorenici su brinuli o stadionu, ali je to jedno vreme prestalo, pošto Hajduk nije ispoštovao svoj deo dogovora i nije redovno plaćao za obavljene usluge.

Ovih dana saradnja je ponovo oživela, na neodređeno vreme. Poslove čišćenja odrađivaće petorica zatvorenika čije će usluge plaćati Hajduk i to po ceni od 17 kuna po satu i uz obavezan topli obrok radnicima.

Zatvorenike će s Bilica do stadiona i nazad do zatvora voditi i pratiti i u radu nadzirati zatvorski čuvari.

"Dogovorena je saradnja između Hajduka i splitskog zatvora. U prvoj fazi zatvorenici će se brinuti o čišćenju stadiona, ali će obavljati i bilo kakve radove, popravke na stadionu za koje se ukaže potreba", rekao je predsdnik uprave Hajduka Marin Brbić, koji se pritom i upravi zatvora zahvalio na postignutom dogovoru i saradnji.

"Uveren sam da će ovo biti saradnja na obostranu korist koju možemo i unaprediti. Uz naknadu koju će zatvor odnosno radnici dobiti za rad, zatvorenicima će sigurno dobro doći da malo izađu iz ustanove, a mi ćemo s naše strane dobiti tražene usluge rada na stadionu. Ideja je mnogo, ali treba i ljudi i vremena da se realiziraju. Za početak će zatvorenici, kao prvi zadatak, imati čišćenje sedišta na stadionu uoči rođendanskog susreta protiv ljubljanske Olimpije koji se igra u subotu 9. februara", rekao je Babić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: