Ferdinand: Junajted iznad Engleske

Fudbaler Mančester Junajteda Rio Ferdinand rekao je da igranje za reprezentaciju Engleske ne može da se porede sa nastupima u dresu ’crvenih đavola’.

Izvor: JT

Subota, 02.02.2013.

14:30

Default images

Ferdinand je, takođe, istakao da je igranje za ’gordi albion’ vrhunac njegove karijere, ali da je postao veliki igrač tek kada je zaigrao za Junajted.

Pre nego što sam došao u klub razgovorao sam sa Nikijem Batom na Svetskom prvenstvu u Japanu 2002. godine. Rekao mi je da se varam ako mislim da sam postao veliki igrač i da čekam da potpišem za Junajted. U tom trenutku nisam znao o čemu se radi, ali sada mi je jasno. Interesovanje javnosti tokom turneje po Aziji je mnogo veće nego kada dolazimo kao reprezentativci Engleske”, rekao je Ferdinand.

Ferdinand je za Junajted odigrao 418 utakmica i postigao sedam golova. Sa timom Aleksa Fergusona pet puta je osvajao Premijer ligu, a 2008. i Ligu šampiona.

Ferdinand je prošao sve mlađe kategorije u reprezentaciji Engleske, a za seniorski tim odigrao je 81 utakmicu i postigao tri gola. Za nacionalni tim nije igrao od dolaska Roja Hodžsona na mesto selektora, koji ga je izostavio sa spiska za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: