Ni Mamić ne može protiv poreske

Poreska uprava poslala je FK Dinamu rešenje da od 1. januara mora da plaća porez na profit i da mora da uvede fiskalne blagajne da se zna za svaki njegov račun.

Izvor: ÈŽ

Subota, 02.02.2013.

11:09

Default images

U Hrvatskoj su se pojavile informacije da je predsednik Dinama Zdravko Mamić zaradio milijardu kuna, dobio 360 miliona, a nije platio ni kunu poreza.

Ministarstvo finansija odlučilo se na takav korak na dan kada je objavljeno da su Dinamo i Zdravko Mamić prodali Matea Kovačića Interu i zaradili 11 milona evra.

Na to nisu platili nikakav porez, kao što nisu platili porez ni za jedan transfer u poslednjih 12 godina, a zaradili su približno milijardu kuna, piše Juternji.hr.

Ministar nauke, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je posle sednice vlade da se mora naći način oporezivanja transfera fudbalera.

"U raspravi je zakon o udruženjima u kojem bi trebalo napraviti razliku po kojoj sportska udruženja poput Dinama, koji ostvaruje tako velike profite prodajom igrača, ne mogu biti jednake udruženjima ljubitelja ptica pevačica", rekao je Jovanović odgovarajući na pitanje o transferima fudbalera.

Jovanović je već nekoliko puta u ministarskom mandatu najavio uvođenje novih pravila za Dinamo, ali do sada to nije realizovao. On je rekao da su pri kraju formiranja sportske inspekcije koja će odrađivati svoj deo posla, ali da deo posla moraju odraditi i Ministarstvo finansija i Poreska uprava.

"Budemo li zajedno i uporno radili, doći ćemo do rešenja koje će sprečiti prevaru sistema", rekao je Jovanović.

Odgovor Dinama na pisanje jutarnjeg

Prinskrin HNK Dinamo
"Posle dugo vremena Dinamo je prisiljen da reaguje i odlučno stane na kraj blaćenju ugleda kluba od strane Jutarnjeg lista u vlasništvu Europapress Holdinga (EPH). Naime, u planu je podnošenje tužbe protiv navedenih dnevnih novina iz sledećih razloga:

Jutarnji list je angažovao ne samo svoje sportske novinare, već i novinare iz drugih redakcija, uključujući i komentatore, da izveštavaju o Dinamu u najgorem mogućem kontekstu. Pritom mislimo na brojne neosnovane i neistinite optužbe o poslovanju kluba, iznošenje kleveta i uvreda na račun izvršnog predsednika Zdravka Mamića, iznošenje neistina o poslovnim potezima kluba, te opšte blaćenje i nanošenje štete ugledu kluba na apsolutno svim nivoima.

Dinamo se pretvorio u žrtvu pojedinih urednika, pa uostalom i vlasnika EPH, koji pokušavaju da osvoje čitaoce koristeći se netačnim i senzacionalističkim pisanjem. Time se dovodi u pitanje objektivnost praćenja aktivnosti kluba i hrvatskog fudbala uopšte i stvara se izrazito negativna atmosfera koja šteti klubu, ali i hrvatskom fudbalu.

Pitamo se gde je odgovornost za brojne neistinite optužbe koje su iznesene u navedenim dnevnim novinama? Pitamo se ko će odgovarati za sve izmišljene i navodne afere vezane uz Dinamo koje je isprodukovao navedeni dnevni list? Pitamo se gde je odgovornost novina i njihovih urednika koje angažuju pojedine novinare isključivo i samo onda kada treba na najbrutalniji mogući način uz izuzetno veliki medijski prostor poniziti Dinamo?

Opravdano se pitamo gde je odgovornost i profesionalnost novina koje se vode samo jednom stranom priče, dok je ona druga gotovo u potpunosti zapostavljena? Gde je odgovornost kada najveći prostor zauzimaju kritičari, pa i oni koji mrze kluba, dok druga strana priče nikako ne može da dobije svoj prostor koji bi prema osnovnim postulatima novinarstva trebala da dobije? Koliko puta je pozitivno pretvoreno u negativno ili potpuno ignorisano, jer takve priče ne prodaju novine?", piše na zvaničnom sajtu Dinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: