Real dobio CSKA, Srbi odlični

Košarkaši Real Madrida pobedili su posle produžetka CSKA kod kuće sa 86:78, u derbiju 6. kola Top16 faze Evrolige.

Izvor: AG

Četvrtak, 31.01.2013.

22:56

Default images

Džejsi Kerol i Miloš Teodosić promašili su u regualrnom toku trojke za pobedu svog tima, a u dodatnih pet minuta trojku za drugi produžetak promašio je Zoran Erceg.

Real je ovim trijumfom ostao jedinji neporaženi tim, u Top16 fazi Evrolige, dok je CSKA pretrpeo drugi uzastopni poraz.

Odlično veče u Madridu imala su četvortica srpskih košarkaša. Zoran Erceg se nakon neugodne povrede vratio sa 13 poena i dva skoka, 13 poena uz pet skokova i četiri asistencije imao je Miloš Teodosić, Nenad Krstić je imao 11 poena i šest skokova, a Vladimir Micov je pored 12 poena imao dva skoka i tri asistencije.

Domaći sastav predvodili su fantastični Džejsi Kerol sa 31 poenom (6-8 za tri) i Rudi Gfernandes koji je imao 20 poena, 13 skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Za razliku od Reala, lake pobede ostvarili su Olimpijakos protiv Fenerbahčea (82:71) i Barselona protiv Sijene (85:66). Prvaka Evrope ponovo je predvodio Spanulis sa 15 poena, a kod gostiju su najbolji bili Mekejleb i Bogdanović sa po 20. Uroš Tripković ubacio je pet poena za 15 minuta.

Na duelu u Barseloni prvi Top16 poraz pretrpela je Sijena. Sjajan meč odigrao je Ante Tomić sa 20 poena i po pet skokova i asistencija, a u gostujućem sasatavu Bobi Braun ubacio je 19 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: