Pobede Obale Slonovače i Tunisa

Četvrtog dana Kupa afričkih nacija igrali su se mečevi grupe D, a pobede su ostvarile reprezentacije Obale Slonovače i Tunisa.

Izvor: ÐN

Utorak, 22.01.2013.

18:04

Default images

Oba meča su igrana na Kraljevskom stadionu Bakofeng na kom je Obala Slonovače savladala Togo sa 2:1 golom Žervinja u 85. minutu, dok je Tunis do pobede stigao u završnici utakmice lepim pogotkom Msaknija (1:0).

Pored Žervinja strelac za ‘Slonove’ bio je Jaja ture u 8. minutu, a jedini gol Togoa delo je Džonatana Ajitea u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

Prvu priliku na meču imala je reprezentacija Togoa u drugom minutu preko Adebajora. On je posle velike greške Kolo Turea mogao da šutira, ali je pokušao da predribla golmana i spetljao se.

Jaja Ture dovodi Obalu Sonovače u vođstvo u osmom minutu posle prodora Žervinja po desnoj strani i povratne lopte. Igrač Mančester Sitija je šutirao, lopta je nekog pogodila na putu ka golu i prevarila golmana Togoa.

Togo je u prvom poluvremenu najčešće pokušavao udarcima sa distance i to preko Gakpea, ali bez većeg uspeha.

Ture je mogao da postigne drugi pogodak u samom finišu poluvremena, ali je njegov šut završio na stativi.

Obala Slonovače je tokom celog prvog poluvremena imala terensku inicijativu, ali se na odmor ipak otišlo nerešenim rezultatom. Posle kornera Togo stiže do izjednačenja. Odbrana ’Slonova’ nije najbolje reagovala što je iskoristio Džonatan Ajite i postigao gol.

Početak drugog poluvremena je osim poništenog gola Togoa, protekao u mirnoj igri bez velikih prilika.
Beta/AP
Najbolji igrač Obale Slonovače na današnjem meču Jaja Ture u 75. minutu imao je šansu da svoju ekipu dovede u prednost po drugi put, ali je golman sjajno odbranio njegov šut uhvativši živu loptu.

Kada su već svi na stadionu mislili da će ovo biti još jedan nerešen ishod na KAN, ‘Slonovi’ dolaze do gola u 85. minutu preko Žervinja. Jaja Ture je izveo prekid, lopta je dugo putovala i preletela golmana Agasu koji je napravio veliku grešku u proceni, pa Žervinju nije bilo teško da loptu pošalje u praznu mrežu.

Međutim, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima. U drugom minutu nadoknade Togo je imao odličnu šansu da izjednači ali je golman Obale Slonovače Bubakar sjajno intervenisao i sačuvao pobedu svoje selekcije.

Najveći favorit za osvajanje turnira uspeo je da zabeleži važnu pobedu na startu takmičenja i tako uspešno krene ka željenoj tituli.

U drugom meču dana, u malom komšijskom derbiju, Tunis je stigao do pobede nad Alžirom prelepim golom Msaknija drugom minutu nadoknade.
Beta/AP
Selekcija koju vodi bosanski stručnjak Vahid Halihodžić zabeležila je poraz iako je u većem delu utakmice bila bolji rival.

Uvodni deo meča obeležio je veliki broj faulova od kojih su neki bili poprilično oštri. Fehuli je zaustavljen teškim faulom dok je najbolji strelac Tunisa Džema igru napustio već u 16. minutu zbog povrede zgloba.

Fehuli je kreirao sjajnu šansu Slimaniju koji je u 29. minutu udarcem glavom zatresao prečku. Alžir je nastavio sa napadima po boku, ali se u tim situacijama napadači nisu najbolje snalazili.

Tunis je najčešće pokušavao da pripreti iz kontre. Međutim, izabranici Samija Trabelsija su i u tim situacijama bili daleko od prilike za gol.

Kalifa je mogao da donese prednost Tunižanima pred kraj, ali se na poluvreme ipak otišlo bez golova.
Beta/AP
Sa oštrom igrom nastavilo se i u drugom delu meča, bilo je mnogo prekida a malo šansi. Alžirci su u 73. minutu tražili penal zbog starta nad Fehulijem, ali je sudija Gasama samo odmahnuo rukom.

Već u sledećem napadu Tunis je mogao do vođstva posle greške odbrane Alžira. Hamdi Harbaui je ukrao loptu i izašao jedan na jedan sa golmanom M’Bolijem, ali je šutirao pored gola.

Ipak, Tunižani odnose sav plen na ovom meču, a još jedan gol na turniru je postignut u nadoknadi vremena. Msakni je sjanim udarcem savladao golmana Alžira i doneo pobedu svojoj reprezentaciji.

Posle ovog trijumfa Tunis ima tri boda isto kao i Obala slonovače dok su Alžir i Togo bez bodova.

Sutra se igraju mečevi grupe A u kojima se sastaju Južna Afrika – Angola i Maroko – Zelenortska ostrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: