Dres Sao Paula za Baumgartnerom

Brazilski fudbalski klub Sao Paulo odlučio je da na zanimljiv način predstavi novi dres i to tako što ga je poslao na visinu od preko 30.000 metara.

Izvor: JT

Utorak, 22.01.2013.

10:55

Default images

Nema sumnje da su u trofejnom klubu inspiraciju za to našli u projektu „Red Bull Stratos“ i skoku Feliksa Baumgartnera sa visine od preko 39 kilometara u oktobru prošle godine.

Dres je bio prikačen za vremenski balon, a sve se vidi u kratkom snimku koji je objavio Sao Paulu, u kojem se vidi evolucija opreme kroz istoriju, a takođe se govori i u svim trofejima koje je klub osvojio.

Klub je, zanimljivo, objavio da je vremenski balon na sebi imao i GPS koji će pomoći naučnicima da dobiju neke sve informacije o letu dresa u stratosferu, aludirajući baš na Feliksov skok sa ivice svemira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: