Kraj karijere za Karakaševića?

Najbolji srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević mogao bi da završi karijeru zbog teške povrede, piše Sportski žurnal.

Izvor: B92, zurnal.rs

Utorak, 22.01.2013.

10:37

Default images

Karakašević će, zbog povrede Ahilove tetive morati na operaciju posle koje sledi pauza od šest do osam meseci.

"Verovatno se neću ni vratiti stonom tenisu", istakao srpski reprezentativac.

Aleksandar Karakašević, četiri puta učesnik Olimpijskih igara, 'bronzani' u singlu sa Evropskog prvenstva 2011 i osvajač četiri zlatne medalje na evropskim šampionatima u mešovitom dublu, povredio se na meču Bundeslige.

"Kažu da neću moći da igram najmanje šest meseci. Verovatno se neću ni vratiti stonom tenisu posle toga. A možda, ko zna, možda se zaželim igranja", rekao je Karakašević.

Karakašević je igrao za nemački Pliderhauzen i tokom poslednjeg poena doživeo povredu i iz dvorane odveden u bolnicu.

"U pitanju je ruptura Ahilove tetive, veoma nezgodna povreda. Operacija nije komplikovana, ali se tetiva nalazi odmah ispod kože i povećava rizik od postoperativnih komplikacija. Potrebno je da se odmah operiše, pa smo dogovorili sa kolegama iz Nemačke da to bude urađeno već u sredu", saopštio je doktor reprezentacije Srbije Branko Zbutega, a preneo Sportski žurnal.

Karakašević je rođen 1975. godine, trenutno je 62. na svetskoj rang listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: