Del Boske najbolji trener 2012.

Selektor reprezentacije Španije Visente Del Boske proglašen je za najboljeg trenera 2012. godine, u godišnjem izboru FIFA "Balon d'OR".

Izvor:

Ponedeljak, 07.01.2013.

19:03

Default images

"Mnogo je lepo biti ovde i videti sve ove ljude. Jako sam ponosan što sam Španac, a koliko vidim ovde nas ima u popriličnom broju. Uživanje je raditi sa ljudima u španskom savezu, a u ovakvim situacijama se uvek setim ljudi koji su me naučili sve o fudbalu. Naš primarni zadatak je da sačuvamo fudbal i njegov imidž", rekao je Del Boske.

Legendarni Španac je tako nagrađen za uspehe sa reprezentacijom Španije. 'Furija' je pod njim osvojila dve titule prvaka Evrope i postala prvak sveta.

Pored Del Boskea u konkurenciji su još bili trener Reala Žoze Murinjo i bivši strateg Barselone Đozep Pep Gvardiola.

Najboljih 11 sveetskog fudbala za 2012. godinu, možete videti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: