FIFA: Real+Barsa+Falkao = tim sveta

Kompletan najbolji tim sveta za 2012. godinu igra u španskoj Primeri, saopštili su čelnici FIFA na dodeli Zlatne lopte.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2013.

19:19

Default images

Osim Ramaela Falkaa, koji igra za madridski Atletiko, svi ostali su igrači Barselone i Reala.

Nijedan od ta dva kluba nije se plasirao u finale LŠ ove godine, pošto su ih u polufinalu izbacili Bajern i Čelsi. Real je i u jesenjoj fazi stigao samo do drugog mesta u grupi, dok je Barsa prošlu sezonu završila samo sa trofejom Kupa kralja.

Idealnu postavu čine: Iker Kasiljas, Dani Alves, Đerard Pike, Serhio Ramos, Marselo, Šabi Alonso, Ćavi Ernandes, Andres Inijesta, Kristijano Ronaldo, Radamel Falkao, Lionel Mesi.

Jedini predstavnik Srbije u užem izboru bio je Branislav Ivanović, šampion Evrope sa Čelsijem.

Ronaldu i Mesiju, koji je pobednik trke za Zlatnu loptu, ovo je šesti ulazak u idealni tim, Ćavi i Kasiljas su sustigli Terija sa pet nastupa, a Inijesta je sada na četiri.

Španaca mnogo, Nemaca nigde

U osmogodišnjem periodu postojanja liste Barselona je na njoj imala 32 igrača, Real Madrid 19, Milan je imao 10, a Mančester Junajted i Čelsi po 8 igrača.

Slede Juventus i Liverpul sa po 5, Inter sa tri, dok Arsenal, Valensija i madridski Atletiko imaju po jednog. Ukupno je Primera dala 53 od 94 igrača, Premijer liga je na 23, a Serie A na 18.

Nijedan nemački tim nikad nije imao predstavnika, iako je njihova reprezentacija igrala jedno finale i tri polufinala velikih takmičenja, a Bajern nastupio u dva finala LŠ.

interesantno je da rezultati klubova u međunarodnim takmičenjima nemaju preveliki uticaj na sastavljanje idealnog tima.

To se najbolje videlo 2005, kada šampion Evrope Liverpul nije imao predstavnika, zatim 2008, kada su finalisti LŠ bili Mančester Junajted i Čelsi, a Barsa i Real imali 5 predstavnika u idealnom timu, kao i 2010, kada finalista LŠ Bajern nije imao predstavnika, dok je Barselona imala 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: