Ministarka traži oštrije mere

Ministarka unutrašnjih poslova Italije Anamarija Kančelijeri pozvala je na "oštrije mere" u fudbalskoj borbi protiv rasizma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2013.

15:48

Default images

Ona je istakla da se radi o fenomenu koji je veoma raširen i protiv koga je neophodno usvojiti ozbiljnu strategiju.

Komentar Kančelijerijeve usledio je manje od nedelju dana pošto je vezni fudbaler Milana Kevin-Prins Boateng napustio teren zato što su ga navijači protivničkog tima vređali na rasnoj osnovi.

"Ako mala grupa navijača uzvikuje rasne uvrede utakmice ne treba prekidati, ali umešane treba oštro kazniti i izbaciti ih sa stadiona. Ako se to, medjutim, dešava u većoj meri, utakmice treba prekinuti, a o tome može da odluči i policija", rekla je ona.

FIFA i UEFA su kritikovali odluku Kevina Prinsa Boatenga da napusti teren, ali je reprezentativac Gane izjavio da se ne kaje zbog toga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: