Mečevi na Kosovu uz saglasnost FSS

Fudbalski savez Srbije na sednici Izvršnog odbora objavio je da će Kosovo moći da igra prijateljske utakmice samo uz saglasnost tog tela.

Izvor: B92

Subota, 22.12.2012.

14:58

Default images

FSS je na sednici analizirao odluku Svetske fudbalske federacije da kosovskom Savezu odobri igranje mečeva u mlađim kategorijama, za klubove i ženskoj konkurenciji, i zaključio da nema govoru o prijemu Kosova u FIFA.

Ljubazno vas obaveštavamo da se na sastanku Izvršnog komiteta FIFA, održanom u Tokiju 14. decembra 2012. godine, raspravljalo o modalitetima sprovođenja odluka Izvršnog komiteta FIFA od 21. maja 2012. po pitanju prijateljskih utakmica Fudbalske federacije Kosova. Izvršni komitet FIFA je odlučio da se utakmice ne igraju sa nacionalnim simbolima i da se utakmice ne igraju na teritoriji Kosova bez prethodne autorizacije FSS. Ova odluka važi i odmah se primenjuje za omladinski, amaterski, ženski i klupski fudbal“, piše u pismu koje je iz FIFA dostavljeno u FSS.

FSS navodi da to praktično znači da je za svaku utakmicu koju žele da igraju na teritoriji Kosova i Metohije, kosovskom Savezu potrebna saglasnost od članova vladajućeg tela srpskog fudbala. Za neke utakmice koje budu igrali u inostranstvu u kategorijama mlađih uzrasta, žena i klubova, morati da proteknu bez isticanja bilo kakvih nacionalnih obeležja.

FSS će i dalje koristiti sva legitimna i pravna sredstva u borbi za očuvanje i dosledno poštovanje osnovnih načela statusa i UEFA i FIFA u cilju neprimanja u članstvo takozvane Fudbalske federacije Kosova, a na bazi činjenice da oni nisu članovi Ujedinjenih nacija. Već sredinom januara će predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković imati nove sastanke na tu temu sa nadležnima iz UEFA i FIFA“, ističe se u saopštenju FSS.

Na sednici Izvršnog odbora zaključeno je da je najveći problem u Jelen Superligi i dalje nasilje među navijačima i naloženo je organima koji rukovode takmičenjem da se preduzmu sve potrebne mere za sprečavanje takvih dešavanja.

Na sednici su usvojeni i kvartalni izveštaji Nadzornog odbora i Finansijske komisije FSS, a članovi Izvršnog odbora doneli su odluku vezanu za dodelu priznanja za značajna sportska ostvarenja u 2012. godini.

Članovi Komisije FSS za utvrđivanje predloga za dodelu javnih priznanja predložili su, a članovi Izvršnog odbora prihvatili i doneli odluku o proglašenju Branislava Ivanovića za najboljeg igrača, a Dragomira Okuke za najboljeg trenera u 2012. Njima će Zlatne lopte FSS biti uručene na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti u ponedeljak, 24. decembar, sa početkom u 13 sati u beogradskom hotelu „Metropol“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: