FK Partizan platio dugove

Kao što je predsednik FK Partizan Dragan Đurić najavio, svi računi srpskog šampiona su odblokirani.

Izvor: AK

Subota, 22.12.2012.

14:17

Default images

"Crno-beli" su platili dugovanja, pa je svih 12 računa u deset srpskih banaka FK Partizan ponovo uključeno u platni promet.

Evropska fudbalska unija objavila je u petak da će Partizan biti suspendovan iz evropskih takmičenja na tri godine ako do 31. marta ne dokaže da je izmirio sva dugovanja. Đurić je istog dana istakao da će klub da izmiri dugovanja i da evropski nastupi neće biti dovedeni u pitanje.

UEFA je Partizan kaznila sa 100.000 evra zbog neizmirenih obaveza. Partizan se neće žaliti na kaznu, što će mu omogućiti da dobije sredstva od UEFA zarađena igranjem u Evropi protekle sezone.

Partizan će odmah dobiti 1.760.000 evra za plasman u Ligu Evrope, u januaru će UEFA da isplati još 300.000 evra za osvojene bodove u istom takmičenju, a tokom juna bi trebalo da stigne i 480.000 evra za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Tih 2.540.000 evra će svakako olakšati Partizanu poslovanje u isplatuu dugovanja u Srbiji.

Drugi srpski klub koji je zbog dugovanja zaradio novčanu kaznu je Vojvodina, koja će u kasu UEFA morati da uplati 10.000 evra. Novosadskom klubu, međutim, ne preti izbacivanje iz evropskih takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: