Žalgiris: Mali nam je budžet

Vlasnik Žalgirisa Vladimir Romanov izjavio je da klub nema dovoljno veliki budžet da bi se ravnopravno takmičio u Top 16 fazi Evrolige.

Izvor: SO

Petak, 21.12.2012.

12:43

Default images

Takođe, Romanov se zvaničnim saopštenjem obratio navijačima i zatražio od njih da pomognu voljenom klubu.

“Potrebno je najmanje 15-20 miliona evra kako bi se održavao tim koji može da bude konkurentan u Top 16 fazi Evrolige. Žalgirisov budžet je 10.6 miliona, ali potrebno nam je bar još 2.9 miliona od navijača kako bismo bili kompetitivni u EL”, rekao je Romanov.

Žalgiris je bio prvi u grupi C Evrolige i plasirao se u Top 16 fazu.

“Svi otvoreno izražavaju svoju ljubav prema Žalgirisu i obećavaju da će sponzorisati klub, ali niko to zapravo ne čini. Zbog toga postoji samo jedan način da se izborimo sa finansijskim problemima – svaki Žalgirisov navijač mogao bi da doprinese sa 100 lita (29 evra). Pre nekoliko nedelja započeli smo projekat ‘Mi smo Žalgiris’, otvorili smo račun i dobrodošli su svi koji žele da pomognu”, kaže Romanov i dodaje da se klubu može pomoći i putem SMS poruka, kao i to da je Žalgiris kulturnu blago Litvanije.

Ukoliko se ne reše finansijske poteškoća, Romanov najavljuje loš scenario.

“Apsolutno nema garancija da ćemo sezonu završiti u ovom sastavu. Ako ne rešimo novčane problem, moraćemo da prodajemo igrače i da se povučemo iz trke za najviša mesta”, rekao je Romanov, koji je vlasnik i škotskog fudbalskog kluba Harts.

Žalgiris na ime poreza duguje 270 hiljada evra, a spekuliše se i o još nekim dugovanjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: