"Samo da Mesi ne uzme Zlatnu loptu"

Kapiten fudbalske reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović rekao je da Argentinac Lionel Mesi nikako ne bi trebalo da dobije Zlatnu loptu za najboljeg igrača.

Izvor: NS

Nedelja, 02.12.2012.

15:35

Default images

"Koliko puta je Mesi već dobio ovo priznanje? Dva, tri puta? Ukoliko žiri želi da bude pravedniji nagradu bi morao dodeliti nekom drugom", rekao je Ibrahimović za francusku državnu televiziju.

Zlatnu loptu zajednički dodeljuju Svetska fudbalska federacija (FIFA) i "Frans fudbal", a u uži izbor osim Mesija ušli su njegov saigrač iz Barselone Španac Andres Inijesta i Portugalac iz Reala Kristijano Ronaldo.

Mesi je prošle godine izjednačio rekord Mišela Platinija sa tri uzastopne nagrade, a sada ima priliku da postane prvi fudbaler u istoriji koji je vredno priznanje dobio po četvrti put.

Pravo glasa imaju kapiteni i selektori svih članica FIFA, kao i novinari, dopisnici "Frans fudbala".

Svečana ceremonija održaće se 7. januara 2013. godine u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: