Da li Janković ostaje ili odlazi?

Odlazeći trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković održao je na stadionu sastanak sa igračima, sa kojima je obavio razgovor pred odlazak na odmor.

Izvor: NS

Nedelja, 02.12.2012.

13:50

Default images

Konferencija za medije koja je trebalo da se održi u ponedeljak i na kojoj je Janković trebalo da govori o svojoj budućnosti u klubu, otkazana je.

Konačna odluka o Jankovićevoj sudbini biće poznata verovatno tokom ponedeljka, najkasnije u utorak.

Janković je u nedelju bio na stadionu sastao se sa članovima Radne grupe Draganom Džajićem, Zoranom Stojadinovićem i Slavišom Kokezom i njima saopštio da podnosi ostavku, kao moralan čin posle prvenstvenog poraza od Vojvodine.

Upravo zbog toga za ponedeljak je zakazan sastanak Komisije za stabilizaciju i reorganizaciju kluba, koja bi trebalo da razmatra ostavku šefa stručnog štaba.

Ukoliko je usvoji, Janković će se u utorak obratiti novinarima, a ukoliko je odbije uslediće sastanak Radne grupe koja će doneti konačnu odluku, u ponedeljak uveče ili u utorak.

„Potkomisija za sportska pitanja će u ponedeljak, 3. decembra, na redovnom sastanku obavestiti Komisiju za stabilizaciju i reorganizaciju kluba sa sadržajem sastanka i nakon toga će biti saopštena odluka po pitanju ponudjene ostavke šefa struke. Javnost će o svim odlukama biti blagovremeno obaveštena", saopšteno je na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.

Porazom od Vojvodine 'crveno-beli' su propustili šansu da se 'večitom rivalu' približi na samo tri boda zaostatka, pošto je Partizan odigrao 2:2 sa Spartak Zlatibor vodom u Subotici.

"Sve ide svojim tokom, po hijerarhiji, razgovarao sam sa igračima, njima počinje odmor, a sada mi sledi razgovor sa Radnom grupom. U ponedeljak u podne biće konferencija za medije, kao što sam i najavio", rekao je Janković ranije u nedelju.

Na konferenciji za medije, Janković je trebalo da zvanično da potvrdi ostavku. U međuvremenu mediji već spekulišu sa imenom njegov naslednika, a u kombinaciji su Ilija Petković, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović, Miodrag Božović, a spominje se i mogućnost dolaska stranog stručnjaka.

Janković je u svom drugom mandatu na klupi ‘crveno-belih’ proveo tri i po meseca. Zvezdu je preuzeo pred utakmicu protiv Bordoa u kvalifikacijama za Ligu Evropa krajem avgusta, kada je mesto trenera napustio Robert Prosinečki. On je od tada u srpskom prvenstvu zabeležio devet pobeda i četiri poraza, dok je u Kupu eliminisan u četvrtfinalu od OFK Beograda.

'Crveno-beli' će zimsku pauzu provesti sa šest bodova manje od lidera Partizana.

Prolećni deo šampionata počinje 27. februara, kada Zvezda dočekuje Javor iz Ivanjice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: