Benites: Ja sam čovek za Čelsi

Novi menadžer Čelsija Rafa Benites rekao je da ne želi da govori o svojoj budućnosti u klubu, kao i da će pobede pokazati da je pravi čovek za londonski tim.

Izvor: NS

Nedelja, 02.12.2012.

13:06

Default images

Očajan start španskog stručnjaka nastavio se i tokom vikenda, kada je Čelsi kao gost izgubio od gradskog rivala Vest Hema sa 3:1, iako je vodio sa 1:0.

Navijači ‘plavaca’ su u jednom delu meča pevali “Bićeš otpušten ujutru” i “Jedan je Roberto di Mateo”, i time Benitesu stavili do znanja da nije dobrodošao na “Stamford Bridžu”.

“Kad budemo popravili igru na terenu navijači će biti srećni”, rekao je Španac, “Znam da ekipa mora da pobedi u narednom meču kako bi se stvari malo promenile. Neću da razmišljam o drugim stvarima, samo o utakmici sa Nordšelandom. Hoću da navijači budu srećni zbog nas”.

Šampion Evrope je tokom prvog poluvremena utakmice sa Vest Hemom dominirao, međuti, Mata, Tores i Moses su uspeli da postignu samo jedan gol posle niza šansi. Do kraja utakmice Vest Hem je uspeo da preokrene rezultat, i na kraju dokrajči gradskog rivala.

To je bio prvi poraz Čelsija od ‘čekićara’ još od 2003. godine, a Benites sada ima dva remija i izgubljen meč.

Niz od sedam utakmica bez pobede je najgori niz londonskog kluba još od februara 1995. godine, kada na 10 utakmica ekipa nije trijumfovala.

Ipak, bivši menadžer Liverpula, Intera i Valensije poručuje da ekipa može da se vrati u trku za titulu.

“Ako počnemo da pobeđujemo vratićemo se u trku za titulu. Ovo je veliki klub i siguran sam da dolazi naše vreme.”

Inače, napadač Fernando Tores nije postigao gol u Premijer ligi već 12 sati i 19 minuta, što je ponovo dovelo do spekulacija da će doći do promena u napadu šampiona Evrope.

Benites se osvrnuo i na pisanja štampe da nezadovoljstvo navijača njegovim dolaskom utiče na igrače.

“Imamo veliki broj iskusnih igrača koji igraju na visokom nivou već godinama. Oni moraju da budu jači od svega i da se nose sa nezadovoljstvom navijača”, zaključio je španski trener.

Čelsi naredni meč u Premijer ligi igra sa Sanderlendom u gostima. Utakmica se igra u subotu od 16.00.

Pre toga, šampion Evrope igra odlučujući meč u grupnoj fazi Lige šampiona. Na “Stamford Bridž” dolazi Nordšeland, i samo pobeda nad danskom ekipom, uz poraz Juventusa od Šahtjora u Donjecku, vodi ‘plavce’ u nokaut fazu. Neuspeh u meču sa Nordšelandom bi ozbiljno mogao da uzdrma mesto Benitesa na klupi Čelsija, jer je Roman Abramovič poznat kao vlasnik bez mnogo tolerancije.

Šesto kolo grupe E igra se u sredu u 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: