Pobeda Beograda, poraz Partizana

U prvom kolu kuglaške Lige šampiona, srpski klubovi imali su polovičan učinak..

Izvor: MJ

Subota, 24.11.2012.

18:52

Default images

Prvak Srbije Beograd je na Banjici savladao sa 6:2 u igrčkim poenima i 15,5:8,5 u set poenima nemačkog prvaka i pobednika ovog takmičenja 2010. ekipu Rot vajs Zerbst.

U Osijeku na kuglani Pampas, Partizan je sa 7:1 izgubio od Konikoma. U set poenima je bilo ubedljivih 16:8 za domaćina.

Beograd je sjajno počeo meč na Banjici. Daniel Tepša je sa 704 čunja osvojio bod i bio igrač meča a ujedno i drugi igrač celog prvog kola Lige šampiona. Sjajno je odgrao i drugi igrač Beograda Srđan Šokac (675 čunjeva) i domaćin je poveo sa 2:0 u igračkim poenima i 144 čunja.

U drugom paru, borbeni i uporni Čongor Baranj je osvojio poen protiv Rajzera, dok je trener Vojko Pavlović morao da zameni mladog Miloša Simijonovića posle prvog seta (134) i u igru ubaci iskusnog Nikolu Popovića. Šnajder je ipak odneo bod ali je Popović osvjio jedan set poen i posle četiri igrača Beograd je imao vođstvo od 3:1 u penima i 104 čunja.

U poslednjem paru, Goran Ostojić, još rovit od povrede, izgubio je do Borisa Benedika. Ostojić je dobio prvi set, potom mu se Bendik revanširao. Treći set je dobio Slovenac sa mekedonskim pasošem u redovima nemačkog kluba za jedan čunj, a četvrti za dva! Šesti igrač Beograda, Antal Arpad je igrao sjajno, 641 čunj, savladao je kapitena nemačke reprezentacije Timu Hofmana i doneo četvrti igrački poen Beogradu. Sa dva poena za ukupno više čunjeva (129) Beograd je došao do lepih 6:2 i odličnom zalihom set poena (+7) koja odlučuje ukoliko bude bilo 6:2 u Zerbstu za domaćina i sa dosta optimzma može da putuje na revanš 8. decembra.

U Osijeku se igralo na šest staza. U prvom bloku od tri igrača, bilo je 2:1 za domaćina, jedini poen crno - belima doneo je Stanko Polić koji je sa 601 čunjem bio i najboi pojedinac u redovima Partizana. Domaćini su u drugom bloku osvojili sva tri igračka poena i dosta mirno mogu na revanš u Beograd jer imaju i odličan skor u set poenima (+8).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: