Čović: Dug Zvezde 48,4 miliona

Član Radne grupe fudbalskog kluba Crvena zvezda zadužen za analizu finansija Nebojša Čović otkrio je da je zaduženje ’crveno-belih’ 48,4 miliona evra.

Izvor: B92, zurnal.rs

Sreda, 21.11.2012.

09:31

Default images

Sa tim iznosom Čović je na sednici u ponedeljak upoznao sve članove novog rukovodstva Zvezde, a sada sledi rešavanje problema.

Čović je ekskluzivno za „Sportski žurnal“ rekao i da misli da bi neki ukoliko vole Zvezdu trebalo da oproste dugove.

Dali smo informaciju na osnovu dokumentacije u koju smo imali uvid do sada. Napravili smo presek stanja zaključno sa 31. oktobrom 2012. godine, u bruto balansu Zvezda ima ogromne troškove za zatezne kamate i određene konsalting usluge, što su po nama nedozvoljeni tropškovi, koji su za prvih deset meseci odneli klubu oko 260 miliona dinara. Kada bismo ih eliminisali, poslovanje bi za isti period bilo pozitivno za 45 miliona dinara. To je presek za ovu godinu, a došli smo do toga da je dug 48,4 miliona evra“, rekao je Čović.

Prema rečima Čovića, oko sedam i po miliona tog iznosa ’ide’ na pozajmice, i da je stav svih u klubu da bi one trebalo da budu otpisane. Takođe, istakao je da e nada da će blokada računa biti skinuta do Nove godine.

Kombinovaćemo određene metode, naravno kad izvršimo potpunu analizu svih poverilaca. Ono što očekujem, a tu mi je potrebna pomoć javnosti, da svi koji su pozajmili pare da oproste ta potraživanja, da ne bismo utvrđivala dali su ovakva ili onakva. Onda ćemo probati da poverioce svrstamo u određene klase i da zajedno sa njima napravimo kriterijume za plan reorganizacije, svakome po zasluzi. Moramo da vidimo u kom vremenskom periodu i koliki procenat tih potraživanja, ali samo realnih, možemo da izmirimo“, naglasio je Čović.

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda rekao je da je u ovom trenutku veoma važna podrška države ’crveno-belima’, kao i da smatra da ni Crvena zvezda, ni Partizan, ne bi trebalo da budu privatizovani. Uz to, Čović je dao i procenu koliko bi trebalo da iznosi budžet kluba na godišnjem nivou.

Napraviće se projekcija u petak, biće to radna verzija. Potrebno je između osam i 12 miliona evra godišnje, ako hoćemo evropski kvalitet. Znam da će mnogi skočiti i reći da bez 20 miliona evra nema ništa, ali zavisi kako ko računa. I zavisi ko se kako ugradi. ovo pričam bez ugrađivanja, to znači da bude sve u legalnim tokovima i na jednom računu. A ako hoćete, možemo da napravimo i budžet od 50 miliona i da ništa ne uradimo i da posle svake sezone plačemo što nismo osvojili nijedan trofej“, istakao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: