Pala i Krka, šesta pobeda Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u "Pioniru" slovenačku Krku sa 79:61 (20:13, 16:17, 22:13, 21:18) u meču devetog kola regionalne ABA lige.

Izvor:

Nedelja, 18.11.2012.

18:59

Default images

Tim Vlade Vukoičić je zabeležio šestu pobedu u nizu, a u ABA ligi ima sada ima skor od pet pobeda i četiri poraza.

Zvezdu u sredu očekuje utakmica sa italijanskim Dinamom iz Sasarija u okviru trećeg kola Evrokupa uz direktan prenos na televiziji B92.

Sjajni Elton Braun (6/8 za dva, 12sk) i Igor Rakočević (6/11 iz igre, 2sk, 2as) predvodili su "crveno-bele" sa po 15 poena, dok su Jakov Vladovič i Domen Lorbek za ekipu Krke ubacili po 11 poena.

Odličnu partiju ponovo je prikazao Boris Savović koji je ubacio 14 poena (2/2 za tri, 4sk), Demarkus Nelson je ubacio 10 poena, a Vuk Radivojević sedam.

Crvena zvezda je dobro ušla utakmicu, uvodne poene postigli su Rakočević i Nelson za 4:0. Prve poene za goste postigao je Vladović. Zvezda je uglavnom održavala četiri poena prednosti, sve do prve trojke na meču koju je ubacio Boris Savović u šestom minutu za 12:7.

Usledila su četiri poena Lorbeka i poeni Lalića sa linije za slobodna bacnja pa je prvak Slovenije poveo prvi put na meču – 13:12. Seriju Krke prekinuo je Vuk Radivojević svojom prvom trojkom na meču. U narednom napadu dva puta je promašio Simonović, jednom Radivojević, ali je Zvezda zabeležila tri skoka u napadu, posl poslednjeg Eltona Brauna na dodavanje Radivojevića upravo je Braun pogodio za 17:13. Braun je pogodio i dodatno slobodno bacanje. Do kraja četvrtine Savović je postigao nove poene za 20:13 na kraju prve deonice.
FoNet
Utakmici su prisustvovali fudbaleri Crvene zvezde sa trenerom Aleksandrom Jankovićem i oni su posle prve četvrtine izašli na parket kako bi bili pozdravljeni veliki aplauzom posle pobede nad Partizanom u 143. "večitom" derbiju.

Na početku druge četvrtine Savović je ubacio drugu trojku pa je Zvezda prvi put na meču stigla do dvocifrene prednosti (23:13). Posle poena kapitena Rakočevića Zvezda je stigla do rekordnih +12. Seriju Zvezde prekinuo Smiljan Pavić.

Tim Vlade Vukoičića je u nastavku četvrtine uspevao da održava prednost veću od osam poena, sve do poslednja dva minuta. Mladi Aleksandar Cvetković je u 17. minutu dobio priliku i na ovom meču. Gosti su poenima Lučića i Rojca prišli na -6 (31:25) pa je Vukoičić zatražio tajm-aut.

Košarkaši Zvezde su dobro reagovali na tajm-aut, Skot je pogodio van linije 6.75m, a zatim je prve poene postigao i Cvetković. Do kraja prvog poluvremena Uroš Lučić je pogodio za dva, a Vladović je pogodio jedno od dva sl.bacanja. U poslednjem napadu Zvezde Cvetković je promašio trojku, pa je Zvezda na 15-minutni odmor otišla sa šest poena prednosti – 36:30. Krka je drugu četvrtinu dobila sa 17:16.

Kao i drugu, Zvezda je dobro ušla i u treću četvrtinu za razliku od mečeva na početku sezone. Kapiten Igor Rakočević je vezao pet poena za novu dvocifrenu prednost Zvezde - 41:30. Seriju 7:0 zatvorio je Demarkus Nelson. Seriju Zvezde poenima sa linije za sl.bacanja prekinuo je Uroš Lučić posle faula Skota.
FoNet
„Crveno-beli“ su odlično odigrali celu treću deonicu. Gosti iz Novog Mesta su samo u par navrata uspeli da spuste prednost Zvezde na manje od deset poena. Krka je očajno šutirala van linije 6.75m, u prvih pola sata igre 1/14. Posle poena Pajića u 26. minutu bilo je 47:40, ali su onda „crveno-beli“ do kraja treće deonice postigli 11 poena a primili samo tri. Seriju Zvezde u trećoj četvrtini atraktivnim zakucavanjem zatvorio je Elton Braun u poslednjoj sekundi za 58-43 uoči poslednjih deset minuta igre.

Između treće i četvrte četvrtine na parket su izašli i vaterpolisti Zvezde koji su kao i fudbaleri pozdravljeni aplauzom.

Poenima Lazića i Savovića Zvezda je početkom poslednje četvrtine imala +19 (62:43). U narednim minutima došlo je do manjeg opuštanja u timu Crvene zvezde pa su gosti serijom 12:4 prišli na 11 poena zaostatka, ali su onda usledili poeni Rakočevića i Savovića sa linije za slobodna bacanja. Tim poenima Zvezda nije dozvolila Krki da se vrrati u meč.

Vukoičić je u finišu na teren poslao i mladog Luku Mitrovića koji je za tri minuta postigao dva poena sa linije za slobodna bacanja. Košarkaši Zvezde su rutinski do kraja meča održavali visoku prednost i na kraju slavili sa ubedljivih 79:61.

Crvena zvezda: Cvetković 2, Braun 15 (12sk), Subotić 2, Rakočević 15, Mitrović 2, Lazić 2, Simonović 3, Savović 14 (5sk), Katić 1, Radivojević 7, Nelson 10, Skot 6
Krka
: Lorbek 11, Vladović 11, Rojc 2, Lalić 10, Murič 7, Pavić 10, Zatezić, Lučić 8, Pajić 2, Kastrati, Golemac, Bolčina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: