Kaka zadržao mesto u timu Brazila

Selektor Brazila Mano Menezes pozvao je u tim za prijateljski meč sa Kolumbijom vezistu Kaku, iako u Realu i dalje nema veliku minutažu.

Izvor: JT

Utorak, 30.10.2012.

20:44

Default images

Kaka se početkom oktobra vratio u nacionalni tim posle dvogodišnje pauze, a ’karioke’ su odigrale prijateljske mečeve sa Irakom i Japanom.

Sledeći rival Brazila je Kolumbija, 14. novembra, a to će biti 1.000 zvanična utakmica u istoriji selekcije ’karioka’.

U timu Brazila, pored ostalih, biće i nedavno oporavljeni Dani Alveš iz Barselone, vezista Oskar, koji blista u Čelsiju, i štoper Pari Sen Žermena Tijago Silva.

Važno je da jedan tim ima kontinuitet igranja utakmica. Nalazimo se na dobrom putu da uđemo seriju pobeda i da spremno dočekamo Kup Konfederacija sledeće godine. Do tada ima još dosta vremena i mesta za napredak“, rekao je Menezes brazilskim medijima.

Alveš se u tim vraća pošto je propustio pomenute mečeve protiv Iraka i Japana. Kaka je na obe utakmice postigao po jedan gol.

Menezes je ostavio mogućnost da se u nacionalni tim vrati i Ronaldinjo koji u poslednje vreme igra veoma dobro za Atletiko Mineiro.

Moramo da poštujemo kvalitet naših iskusnih fudbalera, a ne zaboravite da je Ronaldinjo bio svetski šampion. Idemo korak po korak, kao što je bilo i kada ste me kritikovali jer nekih od ovih igrača nije bilo u timu. Ronaldinjo će imati tretman kao i drugi fudbaleri“, poručio je Menezes.

Duel sa Kolumbijom selekcija Brazila odigraće na stadionu „Metlajf“u u Nju Džersiju.

To će biti 1.000. meč, a prvi zvanični duel selekcija Brazila odigrala je 21. jula 1914. godine u Rio de Žaneiru protiv engleskog kluba Ekzeter Sitija i domaćini su slavili sa 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: