Zadar izbacio Dinamo, Mamić besan

Fudbaleri Zadra napravili su veliko iznenađenje u Kupu Hrvatske, pošto su posle produžetka u osmini finala eliminisali Dinamo sa 3:2.

Izvor: JT

Utorak, 30.10.2012.

19:58

Default images

Iznenađenje se posebno ogleda u tome što je Dinamo na svom „Maksimiru“ vodio sa 2:0 do 83. minuta, a na kraju izgubili od poslednjeplasirane ekipe HNL.

Posebno zanimljiv detalj viđen je između produžetaka, kada se predsednik zagrebačkog kluba Zdravko Mamić spustio iz lože do terena i delio instrukcije igračima, što gotovo izvesno znači da bi Ante Čačić uskoro mogao da napusti klub.

Dinamo je sve do 83. minuta u potpunosti dominirao na terenu, a vodio je golovima Bećiraja i Čopa u poslednjim trenucima prvog poluvremena. U 77. minutu došlo je do zamene sudija, pošto se glavni sudija Ivo Krečak povredio i zamenio ga je Marko Matoc, koji je delio pravdu do kraja meča.

Sedam minuta kasnije, 17-godišnji Perica je Zadar vratio u igru, da bi isti igrač u 86. minutu doneo i izjednačenje gostima iz Dalmacije. Usledili su produžeci, a u osmom minutu prvog, Ivančić je doneo senzacionalni preokret, pošto je savladao Kelavu na golu Dinama i doveo Zadrane u vođstvo.
index.hr
Ipak, Ivančić je u samom finišu prvog produžetka isključen, pošto je dobio drugi žuti karton, ali i činjenica da je Zadar ostao sa desetoricom igrača nije pomogla Dinamu. To je nateralo Mamića da se uputi na teren, a iako su posle toga domaćini zaigrali dosta agresivnije pa su imali odlične prilike, ali je lopta svaki put završila pored gola.

Dinamo već godinama nema pravu konkurenciju u prvenstvu Hrvatske, a do početka nove sezone u Ligi šampiona je u domaćim okvirima bio neporažen tačno godinu dana. Ipak, od tada je počeo da niže loše rezultate koji su sada kulminirali eliminacijom iz Kupa, ali je i dalje vodeći na tabeli NHL.

S druge strane, Zadar posle 13 kola ima samo sedam bodova i drži dno tabele. U dosadašnjem delu sezone pobedio je samo Konovljanina u šesnaestini Kupa, Zagreb i sada Dinamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: