Vigins: Šokiran sam

Pobednik ovogodišnjeg Tur de Fransa Bredli Vigins priznao je da je šokiran gomilom dokaza protiv Lensa Armstronga.

Izvor:

Četvrtak, 11.10.2012.

20:12

Default images

Slavni američki biciklista označen je kao kolovođa najsofisticiranijeg doping programa ikada viđenog.

"Prilično sam šokiran razmerama dokaza. Dugo sam u profesionalnom biciklizmu i znam koliko je potrebno da se trenira da se osvoji Tur de Frans. Nemam simpatije prema Armstrongu i priznajem da sam frustriran što je priča o njemu glavna tema u biciklizmu na kraju moje nezaboravne sezone", izjavio je Vigins.

Armstrong je doživotno suspendovan zbog dopinga i oduzeto mu je svih sedam titula pobednika Tura, dok je Vigins imao najuspešniju godinu u karijeri pošto je postao prvi Britanac šampion najprestižnije svetske trke, a kasnije je osvojio zlatnu medalju u drumskoj vožnji na Olimpijskim igrama u Londonu.

Međutim, izuzetni uspesi britanskog bilikliste u opasnosti su da budu u senci doping skandala, koji je izazvao ogromnu pažnju širom sveta.

"Moja glavna briga je da ja stojim ovde kao pobednik Tur de Fransa. Trebalo bi svi da radimo i gledamo napred, da se više ne osvrćemo na ono što se desilo pre 10 i 15 godina", poručio je britanski biciklista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: