Počinje nikad neizvesnija ABA liga

Utakmicom Široki – Igokea u petak od 18 sati počinje 12. izdanje regionalne ABA lige, a od 20h košarkaši Partizana u svojoj dvorani dočekuju Zadar.

Izvor: SO

Četvrtak, 27.09.2012.

17:37

Default images

U subotu su na programu dva derbija – Radnički se u Kragujevcu sastaje sa Olimpijom, dok će u Podgorici igrati Budućnost i Cedevita. U subotu igra i Crvena zvezda, koja će gostovati Splitu, a odigraće se i meč Cibona – MZT Skoplje. Prvo kolo u nedelju zatvaraju Krka i mađarski Solnok, novajlija u Jadranskoj ligi.

Prve dve ekipe na tabeli izboriće direktni plasman u Evroligu, dok će trećeplasirani tim ići u kvalifikacije.

Radnički i Crvena zvezda napravili su odlične timove, Partizan je najuspešniji klub otkad je osnovana ABA liga, pa je razumno prepostaviti da će se srpski timovi ravnopravno boriti za vrh tabele.

Ipak, tu je i veoma ambiciozna Cedevita sa Božidarom Maljkovićem na klupi, uvek neugodna Budućnost, zatim Cibona, ali i nekoliko timova sa kojima će svi imati težak zadatak, naročito na gostovanjima. U tu grupu spadaju Široki, Zadar, Split, Skoplje i ostali.

ABA liga, prvo kolo:
petak:
18h Široki – Igokea
20h Partizan – Zadar
subota:
17h Radnički (K) – Olimpija
20h Budućnost – Cedevita
20.30h Cibona – MZT Skoplje
21h Split – Crvena zvezda
nedelja:
18h Krka – Solnok

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: