Divac: Partizanov trener sada bolji

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac slaže se sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem da današnja generacija crno-belih podseća na njegovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2012.

14:50

Default images

"I danas u Partizanu ima dosta mladih i talentovanih igrača željnih dokazivanja i ovo im je idealna prilika da krenu dobrim putem. Oni su u prednosti u odnosu na nas jer imaju boljeg trenera, nas je trenirao mladi i neiskusni Vujošević, a njih sada jedan od najboljih trenera u Evropi", rekao je Divac.

On je dodao da je na mladim igarčima "crno-belih" da iskoriste šansu iako će naredni šampionat biti neizevesniji od nekoliko prethodnih.

"Okolnosti su se promenile, nekoliko ekipa je formirano preko noći i postoji mogućnost da iznenade. Sa druge strane Partizan ima strategiju oslanjanja na mlade snage. Što se tiče Jadranske lige, nadam se dobrim rezultatima srpskih klubova i pružam im podršku, jer oni u toj lige ne predstavljaju samo sebe, nego sve nas", rekao je predsednik OKS.

Divac je prokomentarisao i učinak reprezentacije Srbije u kavalifikacijama za prvenstvo Evrope.

"Slažem se da je ostvaren uspeh, jer smo ostvarili cilj, ali način na koji smo došli tamo je problematičan i sreća nije nas koštao. Ovo treba da bude opomena za sve i siguran sam da će se pronaći sistem koji će nas u budućnosti poštedeti komplikacija. Neverovatno je da se to desilo samo 10 godina posle Indijanapolisa, istorijske pobede nad Amerikancima i osvajanja titule prvaka sveta", zaključio je Divac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: