Orlovi: Tadić junak, ostali solidni

Srpski fudbaleri nisu imali toliko zapažene uloge u svojim klubovima u najjačim ligama proteklog vikenda, ali su se pojedinci istakli u nekim slabijim.

Izvor: JT

Ponedeljak, 24.09.2012.

14:42

Default images

U strelce su se upisali Dušan Anđelković u Rusiji, Dušan Tadić u Holandiji, Miloš Marić u Belgiji, Filip Đorđević u Francuskoj, kao i Dušan Vasiljević u Mađarskoj, Bratislav Punoševac u Rumuniji, Danijel Ljuboja u Legiji i Nenad Marinković u Izraelu.

Boje Srbije u Engleskoj tokom vikenda je branio samo Branislav Ivanović, koji je odigrao svih 90 minuta u pobedi Čelsija nad Stoukom. Nemanja Vidić je propustio trijumf Mančester Junajteda nad Liverpulom sa 2:1 na “Enfildu”, a nije bio ni na klupi, pošto je Ser Aleks Ferguson odlučio da ga malo odmori. Za razliku od njega, Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić su bili na klupi, ali nisu ulazili u igru u remiju Mančester Sitija i Arsenala, završenog rezultatom 1:1.

Slično kao i u Engleskoj, samo jedan od srpskih fudbalera našao se na teren, a to je bio Neven Subotić, koji je odigrao ceo meč za Borusiju iz Dortmunda, koja je poražena sa 3:2 na gostovanju Hamburgeru. U duelu Verdera i Štutgarta u Bremenu, koji je završen sa 2:2, izostao je srpski susret, pošto su i Aleksandar Ignjovski i Zdravko Kuzmanović ostali na klupama.
Beta
U Italiji, kolo je obeležila pobeda Đenoe nad Lacijom na “Olimpiku” sa 1:0, a Boško Janković je odigrao drugo poluvreme za Đenovljane. Nenad Tomović je proveo ceo meč na terenu u remiju Parme i Fiorentine, koji je završen rezultatom 1:1, dok je Adem Ljajić ostao na klupi. Udineze je naneo novi poraz Milanu sa 2:1, a veliku ulogu u tome imao je Željko Brkić na golu domaćeg tima, dok Dušan Basta nije ulazio u igru. Sampdorija i Torino su podelili bodove, pošto su igrali 1:1, a u domaćoj ekipi Nenad Krstičić je odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton, dok je Alen Stevanović ušao u igru u 82. minutu. Istim rezultatom završen je i duel Bolonje i Peskare, za koju je ceo meč odigrao Uroš Ćosić.

Kolo u Primeri ostalo je u senci sabotaže oko osvetljenja na meču Rajo Valjekana i Reala, a od srpskih igrača na teren je istrčao samo Antonio Rukavina. Njegov Valjadolid izgubio je u Madridu od Atletika sa 2:1, a on je proveo ceo meč na terenu i zaradio žuti karton.

Nemanja Pejčinović odigrao je svih 90 minuta u remiju Nice i Lorijena rezultatom 1:1 u Francuskoj. U najjačem francuskom takmičenju samo on i Milan Biševac su se našli na terenu. Biševac je odigrao ceo meč za Lion protiv Lila u remiju 1:1. Pavle Ninkov je presedeo remi Tuliza i Rena sa 2:2, isto kao i Danijel Aleksić, čiji Sent Etjen je igrao 1:1 sa Monpeljeom. U drugoj ligi, Filip Đorđević je nastavio sa odličnim partijama, a ovoga puta doneo je bod Nantu protiv Avra na gostovanju, pošto je postigao gol za 1:1, što je bio konačan rezultat utakmice, u 64. minutu.

Dušan Tadić u Holandiji je ponovo doneo trijumf svom Tventeu, pošto je u 59. minutu utakmice sa Herenvenom uspešno realizovao penal. Tadić je odigrao 89 minuta u tom duelu, dok se u poraženom timu 76 minuta našao Filip Đuričić. Ceo meč u holandskom šampionatu odigrao je samo Nemanja Gudelj za Bredu, u pobedi nad AZ Alkmarom sa 2:1. Den Hag i Ajaks su igrali 1:1, a Miralem Sulejmani je u igru tima iz Amsterdama ušao u 80. minutu.



U Belgiji je, takođe, viđen jedan gol, koji je delo Miloša Marića. Lokeren je igrao 2:2 sa Leuvenom, a Marić je samo minut pošto je ušao u igru u 81. minutu bio strelac drugog pogotka za svoj tim, koji je tada poveo sa 2:1, pre nego što su gosti izjednačili. Na klupi domaćih ostao je Jugoslav Lazić. Anderleht je sa 3:2 pobedio Zulte Varegem, a Milan Lane Jovanović odigrao je ceo meč i bio je asistent kod sva tri gola. Isti slučaj je bio i sa Bojanom Jorgačevićem na golu Klub Briža u pobedi nad Serkl Brižom sa 4:0, pa je Vladan Kujović ostao na klupi. 90 minuta na terenu proveo je i Nebojša Pavlović u porazu Kortejka sa 2:1 od Beršota, dok Stefan Mitrović nije ulazio u igru.



U Rusiji u strelce se upisao Dušan Anđelković, koji je postigao četvrti gol u pobedi Krasnodara nad Mordovijom sa 6:1. Anđelković je odigrao ceo meč za pobednički tim, dok je u poraženom takav slučaj bio sa Aleksandrom Simčevićem. Moskovski CSKA je zahvaljujući trijumfu nad Volgom sa 3:2 došao do čela tabele u Premijer ligi, a Zoran Tošić je odigrao 70 minuta u tom duelu. Drugi klub iz Moskve Dinamo na svom terenu je slavio istim rezultatom protiv Amkara, a Marko Lomić odigrao je ceo meč za pobednički tim, dok je na drugoj strani Nikola Mijailović proveo 35 minuta na terenu, a Marko Blažić je ostao na klupi.



Danijel Ljuboja je posle nekoliko nedelja nastavio svoju golgetersku seriju, pošto je ponovo bio strelac za Legiju. Ljuboja je postavio konačan rezultat u duelu sa Polonijom, golom iz penala u 20. minutu. Miroslav Radović odigrao je svih 90 minuta za Legiju, dok je takav slučaj u Poloniji bio sa Đorđem Čotrom i Dimitrijem Injacom.



U Mađarskoj, Dušan Vasiljević je postigao drugi gol u trijumfu Ujpešta nad Kečkemetom sa 2:1 u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu. U pobedničkom timu, Filip Stanisavljević je ušao u igru u 75. minutu, dok je Vladan Savić odigrao ceo meč za Kečkemet.



U Rumuniji, Branislav Punoševac je u 20. minutu doveo u vođstvo Ocelul protiv Turne Severina, koji je do kraja meča uspeo da izjednači. Milan Perendija je, takođe, odigrao ceo meč za Ocelul, isto kao i Jovan Golić u protivničkoj ekipi.



U Izraelu, Nenad Marinković je postavio konačnih 3:1 u pobedi svoje Bnei Jehude protiv Hapoela iz Haife. Marinković je u igru ušao u 61. minutu. U poraženom timu, Stefan Denković je odigrao ceo meč, dok je Dušan Brković u igri ostao do 52. minuta.



Iako nije u Evropi, treba pomenuti i učinak Miloša Trifunovića, koji je u Kini, u pobedi svog Liaojing Hovina nad Hangžuom učestvovao sa tri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: