Indijskom dublu ukinuta suspenzija

Sud u Indiji ukinuo je suspenziju teniserima Mahešu Bupatiju i Rohanu Bopani koju im je odredio nacionalni savez te zemlje.

Izvor: NS

Subota, 22.09.2012.

18:23

Default images

Nacionalni savez Indije je kaznio tenisere dvogodišnjom suspenzijom jer su obojica odbili da na Olimpijskim igrama u Londonu igraju u paru s Leanderom Paesom.

Sud u saveznoj državi Karnataka uložio je žalbu advokata pošto je odluka Teniskog saveza Indije "proizvoljna i doneta bez saslušanja igrača".

Dvojica tenisera su kažnjeni neigranjem u Dejvis kupu, ali će ipak imati pravo nastupa ako budu pozvani u nacionalnu selekciju.

Bupati i Bopana su odbili da igraju sa Paesom u Londonu zbog, kako su naveli, "ličnih i profesionalnih razloga".

39-godišnji Paes i 38-godišnji Bupati dugo su činili teniski dubl. Oni su zajedno osvojili tri Gren slem titule, na Rolan Garosu 1999. i 2001, kao i Vimbldon 1999 godine.

Njih dvojica su prekinuli saradnju 2002. godine, ali su nastavili da nastupaju zajedno za Indiju do kraja 2011.

Paes je u Londonu nastupio u paru sa Višnuom Vardanom, dok su drugi indijski predstavnici u dublu bili upravo Bupati i Bopana, ali su i jedni i drugi eliminisani u ranoj fazi takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: