Preokret CSKA, konačno Dinamo

U prva dva subotnja meča devetog kola ruske Premijer lige, pobede su ostvarili CSKA i Dinamo.

Izvor: AK

Subota, 22.09.2012.

15:46

Default images

"Armejci" su tek posle preokreta u drugom poluvremenu savladali Volgu u gostima sa 3:2, a u Novgorodu je briljirao Alan Dzagojev sa dva gola, od čega jedan makazicama.

Sa druge strane, Dinamo je konačno slavio, nadigrao je Amkar sa 3:2, tek pošto su gosti ostali sa igračem manje.

Volga je u prvom poluvremenu potpuno nadigrala CSKA i to krunisala golovima Maksimova i Sapogova. Gosti su krenuli na sve ili ništa u nastavku, i pokazali koliko su kvalitetniji od rivala.

Za sve je zaslužan bio sjajni Alan Dzagojev koji je u 58. minutu smanjio, a onda u 69. makazicama izjednačio rezultat, dok je pobedu Armejcima doneo Ahmed Musa tri minute pre kraja utakmice. Zoran Tošić igrao je do 70. minuta.



U drugom meču dana Dinamo je konačno slavio na svom terenu, sa 3:2 nadigrao je Amkar. Međutim, Moskovljani su se ponovo namučili jer su do pobede stigli tek posle isključenja igrača iz Perma Čerenčikova u 37. minutu.

Amkar je najavio nastavak agonije Dinama pošto je poveo u 25. minutu preko Jakubka, da bi samo pet minuta kasnije izjednačio Jančer.

U nastavku meča Dinamo je krenuo na sve ili ništa, da bi tek u poslednjih 12 minuta stigao do pobede. Najavio ju je Kevin Kuranji, a potvrdio Aleksandar Kokorin. U nadoknadi vremena Breznanik je postavio konačan rezultat. Marko Lomić odigrao je ceo meč za Dinamo.

U petak je Krasnorad deklasirao Mordoviju sa 6:1, uz pogodak Dušana Anđelkovića, a u subotu igraju još Krilja Sovjetov i šampion Zenit, te lider Terek sa Lokomotivom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: