F1: 20 trka, debi Nju Džersija

Svetska automobilska federacija u petak je objavila prvi nacrt kalendara Formule 1 za 2013. godine, u kojem neće biti Velike nagrade Evrope u Valensiji.

Izvor: JT

Petak, 21.09.2012.

16:16

Default images

U kalendar je uvrštena i trka u Nju Džersiju, koja će biti održana sredinom jula, a on broji 20 trka, isto kao i ove godine.

Sezona će početi 17. marta Velikom nagradom Australije u Melburnu, dok će domaćin finala ponovo biti Brazil, 24. novembra.

Sam početak sezone i raspored trka isti je kao i ove godine, pa posle Australije slede trke u Maleziji, Kini i Bahreinu, pre selidbe u Evropu, na trke u Španiji i Monaku. U odnosu na ovogodišnji kalendar, došlo je do promena termina nekih trka sredinom ove godine, pa posle najglamuroznije trke u kalendaru kao i obično sledi runda u Kanadi, dok posle trke u Nju Džersiju sledi Velika nagrada Britanije, poslednjeg vikenda juna, iako je za nju obično rezervisan termin u julu.

Po ustaljenom rasporedu, potom slede trke u Nemačkoj, Mađarskoj, Belgiji i Italiji, pre povratka u Aziju, i rundi u Singapuru, Japanu, Južnoj Koreji, Indiji i Abu Dabiju. Poslednje dve trke, kao I ove godine biće Velike nagrade Sjedinjenih Država i Brazila.

Održavanje nekih trka tek treba da bude potvrđeno zbog ugovora, a konačan izgled kalendara biće poznat posle sastanka Svetskog saveta za auto-moto sport 28. septembra

Nacrt kalendara za 2013:
17. mart Australija
24. mart Malezija
14. april Kina
21. april Bahrein
12. maj Španija
26. maj Monako
9. jun Kanada
16. jun Nju Džersi
30. jun Velika Britanija
21. jul Nemačka
28. jul Mađarska
1. sptembar Belgija
8. septembar Italija
22. septembar Singapur
6. oktobar Japan
13. oktobar Južna Koreja
27. oktobar Indija
3. novembar Abu Dabi
17. novembar Sjedinjene Države
24. novembar Brazil

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: