Vidić: Navijači, poštujte Liverpul

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić pozvao je navijače da u Liverpulu pokažu poštovanje prema domaćinu i ne pevaju pesme o tragediji na stadionu Hilsboro.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 21.09.2012.

11:32

Default images

"Svestan sam koliko je to osetljiva stvar. Dosta se pričalo u medijima i verujem da će naši navijači reagovati na pravi način. Cela zemlja će biti na ispitu. Svi će gledati našu utakmicu. Radi se o jednom od najvećih derbija na svetu i moramo da pokažemo da smo sposobni da napravimo dobru atmosferu i damo deci dobar primer", rekao je Vidić.

"Crveni đavoli" u nedelju gostuju na Enfildu u derbiju Premijer lige. Vidić i kapiten Liverpula Stiven DŽerard će uoči početka nedeljne utakmice pustiti 96 balona, u znak sećanja na navijače "crvenih" koji su poginuli 1989. godine u Šefildu.

"Postoji cela istorija odnosa izmedju naša dva kluba. Verujem da moramo da poštujemo jedni druge, jer se radi o velikim klubovima koji su poznati svuda u svetu. Moramo da budemo na nivou i ponašamo se na pravi način", objasnio je bivši reprezentativac Srbije.

Manja grupa navijača Mančester Junajteda je prošle nedelje na utakmici sa Viganom pevala pesme protiv Liverpula i na podrugivala se žrtvama na Hilsborou.

"Fudbal je važan, ali ništa nije važnije od života. Nema veze da li se radi o Engleskoj, Srbiji ili bilo kom drugom mestu na svetu. Bitno je da poštujemo svačiji život i verujem da će tako biti i u nedelju", zaključio je Vidić.

Utakmica Liverpul - Mančester Junajted igra se u nedelju od 14.30 na stadionu Enfild.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: